Çocuk gelinlerin sessiz çığlığı resim sergisi açıldı

Çocuk gelinlerin sessiz çığlığı resim sergisi açıldı

Sanatçı Yeşeren Hancı Kavas’ın çocuk gelinlerden esinlenerek tuvale aktardığı resimlerden oluşan “Zamansız/Ağzı varlar, dili yoklar” sergisi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

Karışık teknik ile yaptığı portrelerinde günümüz kadınlarının acılarını ve elemlerini konu edinen Yeşeren Hancı Kavas’ın, kendi yaşamları üzerinde söz hakkı bulunmayan ve iradeleri dışında evlendirilen çocuk gelinlerin sessiz çığlığını yansıttığı ve "Zamansız/Ağzı varlar, dili yoklar" isimli 8’inci kişisel sergisi düzenlenen bir kokteylle açıldı.
Serginin açılış kokteyline Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Yeşeren Hancı Kavas’ın eşi olan Uşak eski Valisi Kayhan Kavas ve çok sayıda sanatsever katıldı. Yeşeren Hancı Kavas, 8. kişisel sergisini Kuşadası’nda açmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Kavas “Söyleyemeyen, konuşamayan, duygularını gözleriyle, bakışlarıyla dile getiren kadınlarımız, yani “Ağzı varlar dili yoklar” isimli sergimde kendi iradeleri dışında evlendirilen çocuk gelinlerimizden esinlenerek, ifadelerini resme aktarmaya çalıştım. Tüm sanatsever dostlarıma katılımları için teşekkür ediyorum" dedi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise yaptığı konuşmada Kuşadası gibi önemli bir turizm kentinde yapılabilecek en güzel şeyin kültür sanat faaliyetleri olduğunu belirterek "Bugün bu güzel mekanda, değerli valimizin eşi hanımefendinin hazırladığı bir yıllık çalışmalarını hep birlikte izleyeceğiz. Ben Kuşadası’nda yapılan bütün sanat faaliyetlerinden büyük mutluluk duyuyorum. Kültür sanat alanında bize destek verdiğiniz ve böyle güzel bir sergiyi Kuşadası’nda açmayı tercih ettiğiniz için size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.