Didim 12. Altınkum Yazarlar Festivali hazırlıkları tamamlandı

Didim 12. Altınkum Yazarlar Festivali hazırlıkları tamamlandı

Didim 12. Altınkum Yazarlar Festivali hazırlıkları tamamlandı

Didim’de bu yıl 12. düzenlenecek olan Altınkum Yazarlar Festivalinin hazırlıkları tamamlandı.
28 Temmuz Perşembe günü başlayacak olan 20 kadar yerel yazar ve 40’a yakın da edebiyat dünyasına bir çok ünlü yazarın katılacağı Festivalin organizatörü Hayri Kandemir 25 yıl önce küçük bir tek masada başlayan ve zabıtaların engeliyle karşılaştıkları imza günlerinden bugün geleneksel hale getirdikleri bir festivalin bu yılda yapılıyor olmasından çok memnun olduğunu söyledi.
Didim Belediyesinin desteği ile festivalin daha da büyüdüğünü ve Didim sınırlarını aşan edebiyat dünyasının ve yayınevlerinin takip ettiği bir festival haline gelen bu organizasyonun Didim’in sosyal hayatına renk kattığını belirten Kandemir Didim’e festival için gelen ve daha sonra buradan ev alarak yerleşen yazarlarında olduğunu belirtti.
12 yıldır Didim Yazarlar Festivaline katılanların adının yazılı olduğu anıta bu sene Semra Topcu, Metin Fevzioğlu, Kemal Gürüz, Çağdaş Cengiz, Erol Mütercimler, Fuat Bozkurt, Ali Yaman, Barış Yarkadaş, Şaban Sevinç, Yekta Kopan, İhsan Eliaçık, Ayşenur Yazıcı ve Engin Alan’ın isimlerinin de ekleneceğini belirten Hayri Kandemir “Didim; tarih, kültür ve turizm kenti. İnsanı ve sosyal yapısıyla rengarenk açan çiçek bahçesi olma yolunda ilerliyor. sohbet ve imza günleri ile başlayıp devam eden 25 yıl önce temelleri atılan ve resmi destekle 12. yapılan bu festivalin büyümesi açıkçası bana da gurur veriyor” dedi.
Yerel yazarların 28 Temmuz 2016’da ilk 3 gün katılacağı festivalin şehir dışından gelecek olanlarla başlayacak bölümü 1 - 15 Ağustos 2016 arasında yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.