Didim’de 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı

Didim’de 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı

Didim’de 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Didim Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Didim 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı. Festivali kapsamında Halk oyunları ekipleri Akbük’te sahne aldı.
Didim 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı. 31 Ağustos Çarşamba akşamı Akbük’te gerçekleştirilen etkinliğe Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bakoğlu, DAHOT Derneği Başkanı İlyas Aydur ve Akbüklüler katıldı. Festival öncesinde konuşan Dernek Başkanı İlyas Aydur “Yaklaşık 6 yıldır faaliyette bulunan DAHOT Kulübümüz; kendi öz kültürümüz olan Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunlarını ilçemizde yaşayan her yaş grubundan insanlarımıza aktararak, kültürümüzün yaşaması ve yaşatılmasına katkı sağlamak, ilimizi ve ilçemizi tanıtmak, bu festivaller aracılığı ile yurt dışı ve yurt içinden gelen dansçı grupların birbirleriyle tanışıp, karşılıklı kültür alışverişinde bulunup, kalıcı dostluklar edinmelerini sağlamayı kendisine hedef edinmiştir. Bu festivalde bizi yalnız bırakmadığınız için siz Akbüklü dostlarımıza, festivalin başından beri bizlerle beraber olarak bizden desteklerini esirgemeyen Didim Belediyesi’ne ve Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından DAHOT ekipleri yöresel oyunlarını sergiledi. Ardından Ukrayna ve Yunanistan’ın Samos adasından gelen dans ekipleri oyunlarını sergiledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.