Didim’de Altınkum 1. Film Festivali düzenlenecek

Didim’de Altınkum 1. Film Festivali düzenlenecek

Didim’de Altınkum 1. Film Festivali düzenlenecek

Gerçek Gazetesi
Didim"de 15-22 Temmuz 2011 tarihleri arasında Altınkum 1. Film Festivali yapılacak.Festivalde, Didimliler ve turistler kumsalda film izlemenin keyfini yaşayacak.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Festivalle ilgili olarak bilgiler veren Koordinatör Hayri Kandemir Yazarlar Festivali"nin ardından Film Festivali"nin de Didim"e renk katacağını söylerken “Yazarlar Festivali Didim"in tanıtımı ve soysal, kültürel yapısının değişmesi ve gelişmesinde etkilerini her yıl katlayarak göstermiştir. Didim"e gelen tatilcilerin bir bölümü yazarlar festivalinin yapıldığı 1-15 Ağustos tarihleri arasında Didim"de olmaya ve yazarlarla buluşmaya özen göstermektedir. Bu nedenle kalıcı ve iyi yönetilen festivallerin ilçemize çeşitli getirisi olmaktadır. Didim kaymakamı Ali Katırcı Didim Belediyesi, Turizm Altyapı Birliği, Turizm Derneği, Ticaret Odası gibi kuruluşların yanında destekleyici Taci Erbaş"ında festivale sahip çıkması ile festivalin sürekliliğini ve gelişmesini sağlamıştır.15 Temmuz 22 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Altınkum 1. Film Festivali Didim"e renk katacaktır. Festival Altınkum Yalı Caddesi"nde bulunan vakıfın karşısındaki kumsalda halka açık ve ücretsiz olup her aksam saat 22.00"da bir film gösterime sunulacaktır.” dedi.
Festival kapsamında filmlerin Altınkum sahilinde gösteriminin yapılacağını ve gösterilecek filmlerde rol alan oyuncularında Didim"e getirilmesi için çalışıldığını söyleyen Kandemir “Vizyonda olan yeni filmlerden yedi âdeti, etkinlik süresince her akşam bir film gösterime sunulacaktır. Etkinliğin sloganı: "Film Altınkum"da izlenir" olacak. Filmi izlemeye gelen Didimliler ve turistler kumsalda oturarak filmi izleyebilecek. Kumsala dev bir sinema perdesi kurularak ışık ve ses sistemleri halkın duyabileceği ve görebileceği şekilde kurulacaktır. Her filmin yapımcı ve başrol oyuncularını o akşam filmin gösteriminde Didim"de hayranlarıyla buluşturulmaya çalışılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve festivalin Didim"e yararlı olmasını temenni ederim.”diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.