Dikkat 285 bin kişiye vatandaşlık verilecek !

Dikkat 285 bin kişiye vatandaşlık verilecek !

Kanada, yeni göçmen politikasına bağlı olarak 2015 yılında 285 bin göçmen kabul edecek.

Dünyada 65 ülke arasında yapılan araştırmaya göre, İngilizce konuşulan ülkeler içinde en iyi eğitimin verildiği Kanada’ya Türkiye’den göç oranı arttı. 1998-2013 tarihleri arasında 6 milyona yakın göçmenlik başvurusuna onay veren Kanada, bu tarihler arasında Türkiye’den de 18 binin üzerinde toplam başvuruyu kabul etti.

Dünyanın refah ve eğitim düzeyi en yüksek olan ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alan Kanada’ya göçmenlik artıyor. Türkiye’den de göç başvurularının arttığı Kanada, ülkeye gelen göçmenlere diğer ülkelere oranla pek çok avantaj sunuyor.

Türkiye’deki ilk ve tek yurtdışı yaşam, sağlık ve eğitim merkezi olan Yeni Bir Hayat Yurtdışı Yaşam, Sağlık ve Eğitim Merkezi Genel Müdürü Şevki Akaydın, Kanada’nın göçmenlere sunduğu avantajları şöyle özetledi:

“Öncelikle diğer ülkelere farkla göçmenlik başvurusu kabul edilen herkes Kanada’ya adım attığı andan itibaren ömür boyu yaşama hakkına sahip oluyor. Diğer tüm ülkeler önce geçici oturum vermekte, belirli bir süre o ülkelerde yaşadıktan sonra size daimi oturum hakkı sunmaktadır. İngiltere’de bu süre en az 4 yıl, Amerika’da 5 yıldır. Kanada’da 3 yıl yaşadıktan sonra ise elde edilen Kanada vatandaşlığı hakkı ile birlikte Kanada pasaportu sahibi olunuyor. Böylece seçimlere katılma, hatta milletvekili adayı olma şansı bile edinilebiliyor. Kanada vatandaşlığı dünya genelinde en hızlı alınan vatandaşlıklardan birisidir. 2014 yılında 290 bin kişi Kanada vatandaşı olmaya hak kazanmıştır.

Bir diğer önemli avantaj ise ekonomik yarardır. Kanada’ya ilk yerleşen bir kişi yıllık ortalama 45 bin 50 bin dolar civarında bir gelir elde edecektir. İş tecrübesi ve mesleğine göre bu rakam daha da yukarı çıkabilir. Birkaç yıl içinde bankalardan kredi çekerek kendi evini alabilmekte, Kanada’nın yüksek refah düzeyinden yararlanabilmektedir. Kanada’ya göçmen olarak giden kişiler ülkeye giriş yaptıkları ilk günden itibaren tüm sosyal imkanlar, sağlık ve eğitim gibi hizmetlerden Kanada vatandaşları ile eşit olarak yararlanırlar. Göçmen olarak giden kişiler anne ve babalarını da Kanada’ya alabilirler.”

"KANADA SANDIĞINIZDAN DAHA YAKIN"

2001 yılında Kanada’ya yerleşen ve 2011 yılında da Türkiye’ye dönerek Yeni Bir Hayat Yurtdışı Yaşam, Sağlık ve Eğitim Merkezi’ni kuran şirketin Genel Müdürü Şevki Akaydın, Kanada’ya göçün artma nedenleri konusunda şunları söyledi:

“Kanada yaşam standartları en yüksek ülkelerden biri konumunda. Kanada göçmen nüfusu kültürel yapının bir parçası olarak görmekte ve resmi olarak da buna paralel bir politika izlemektedir. 2010 yılında Mercer Human Resource Consulting tarafından gerçekleştirilen dünyada yaşanılabilecek en iyi şehirler araştırmasında Kanada’nın 5 şehri ilk 30 arasında yer almıştır. Bu araştırmada Vancouver 4. Ottawa 14. Toronto 16. Montreal 21. Calgary 28. sırada yer almıştır. Aynı araştırmada İstanbul ise 121. sırada gelmektedir. Ayrıca daha da önemlisi Kanada ekonomik olarak refah vaat eden bir ülkedir. Kişi başına 48 bin USD’nin üzerinde ortalama gelire sahiptir. Ortalama bir Kanadalı ailenin mal varlığı 363 bin dolardır".

Kanada’nın 2015 yılında tüm dünyadan 285 bin kişiye göçmenlik hakkı vermeyi planladığını belirten Şevki Akaydın, “Bu rakamın 186 bini ekonomik göçmenlik programlarına ayrılmıştır. Kalan rakam ise aile birleşimi, insan hakları gibi farklı alanlardaki göçmenlik başvuruları içindir. Yeni Bir Hayat olarak profesyonel ve uzman kadromuzla başvuruda bulunanlar için çok titiz bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.