Doğaseverler Madran’a yürüdü

Doğaseverler Madran’a yürüdü

Doğaseverler Madran’a yürüdü


█Gerçek Gazetesi
Çine Kültür Derneği tarafından düzenlenen ilk doğa yürüyüşü Madran-Alabayır Dereli Mahalleleri arasında bulunan 12 kilometrelik parkurda gerçekleşti.
Çine Kültür Derneği olarak ilk doğa yürüyüşü etkinliğini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Demir, katılımdan memnun olduklarını belirterek, “Yaşamı tanımlamaya kalktığımızda hareketi en başa koymamız gerekir. Çünkü yaşamın özü harekettir. Günümüz teknolojileri öylesine hızlı gelişmekte ki, otomasyon ve mekanizasyon artık insan yaşantısı içinde daha fazla yer tutmaktadır. Teknoloji kullanımlarında ise artık her şey insanın rahatlığı için düşünülmektedir. Çamaşır ve bulaşık yıkamaktan ayakkabı fırçalamaya kadar her şey artık aletler makineler aracılığıyla yapılmaktadır. Bu da günlük yaşam içinde insanı daha pasif ya da daha az aktif konuma sokmaktadır. Günümüzdeki bu az hareket, yeni bir hastalık grubunun doğmasına da neden oldu. Bu hastalık grubuna hareket azlığı hastalıkları adı veriliyor. Artık bu hastalıklar günümüzde en çok can alan, bir hastalıklar grubudur. Kalp-Damar hastalıkları ise bu grubun başını çekiyor. Bu hareket azlığı ile başa çıkmak, yaşam kalitesini yükseltmek, fiziksel anlamda günlük yaşamdaki etkinlikleri daha kolay yapar hale getirebilmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Katılımınızdan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca organizasyona desteklerinden dolayı Çine Belediyesine, Tema Çine İlçe Temsilciliğine, Eğitim-Sen Çine Temsilciliğine ve Dağcılık Federasyonuna teşekkür ederim” dedi.
Katılımcılardan emekli uçak mühendisi Binbaşı Turgay Payza da; “Madran Dağı"nın olağan üstü güzellikleri içinde zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Biz buralara ilk defa geliyoruz. Bu kadar güzel olduğunu bilmiyorduk. En kısa zamanda bu parkuru tekrar yürümek istiyoruz” diye konuştu.
Sabah saat 09.00"da başlayan ve saat 15.00"de biten doğa yürüyüşü sonunda Ovacık köyü kahvesinde mola verildi. Gelecek organizasyonların konuşulduğu molada katılımcılar, eğlenceli bir gün geçirdiklerini ifade ederek, organizasyonun devamını istedi. Çine Kültür Derneği Doğa, Tarih ve Gezi Faaliyetleri Sorumlusu Mehmet Kırem, doğa yürüyüşlerinin her ay yapılacağı müjdesini verdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.