DSP'ye Aydınlı genel başkan adayı

DSP'ye Aydınlı genel başkan adayı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Parti Meclisi üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ve il başkanlarıyla yaptığı toplantıda 13 Aralık’ta yapılacak olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamıştı. Partililer yaptıkları istişare sonucunda yapılacak olağanüstü kurultayda DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı olarak görev yapan Önder Aksakal’ın genel başkan adayı olmasını önermişti.
Parti yönetiminin önerisi ve desteğiyle DSP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, kısa bir süre kalan olağanüstü kurultay çalışmalarına DSP Kocaeli İl Teşkilatı’nın ziyaret ederek başladı. Kurultaya kadar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüreceğini ifade eden Aksakal, “Parti Meclisi üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ve il başkanlarımız DSP’nin yeni dönemdeki genel başkanlığını benim üstlenmemi istediler. Bu elbette benim için onurların en büyüğüdür. Siyaset Türkiye’de zor ve fedakârlık isteyen bir iştir. Genel başkan yardımcısı olarak görev yaparken en büyük dayanağım ve destekçim Sayın Genel Başkanımız Masum Türker olmuştur. DSP, Türkiye’de doğruları söylüyor ve söylemekten asla vazgeçmeyecektir. Bu durum Türkiye sevdamızın bir göstergesidir. Değerli delegelerimize bir kez daha bu onurlu göreve beni layık gördükleri için teşekkür ediyorum” dedi.
“DSP, YENİDEN İKTİDAR OLACAK”
DSP’nin ülkenin yetiştirdiği yurtsever, inançlı ve dürüst siyasetçi özelliğiyle toplumun bütün kesimlerince kabul edilmiş Bülent Ecevit’in öncülüğünde kurulmuş bir parti olduğuna vurgu yapan Önder Aksakal, “DSP ve Ecevit; sivil ve uluslararası bir darbe neticesinde parlamentodan uzaklaştırılarak ülkenin bugünkü manzarasına neden olan yapıya teslim edilmiştir. Türkiye’de siyaset kurumu artık normal ayarlarına döndürülmelidir. Solculuk ve sağcılığın birer hastalıkmış gibi topluma dayatıldığı darbe zihniyeti, sağlıklı ve üretken toplumun katlini gerçekleştirmiş asıl faildir. Haksız şekilde elde edilen kazançlar, başkalarının emeğini sömürerek elde edilen servetler elbet bir gün gerçek sahiplerine döner. Bu inanç ve kararlılıkla ülkenin bataktan çıkarılması, toplumsal barışın yeniden tesisi, yurttaşların hiçbir kaygı yaşamadan kendi geleceklerini kurgulayabilecekleri ekonomik güce sahip bireyler haline getirilmesi, kasasındaki her kuruşu tertemiz olan bir devlet insanını ötekileştirmeyen bir siyaset ve Atatürk’ün çağdaş medeniyetler hedefine kilitlenmiş ve tam bağımsız Türkiye idealiyle DSP’yi yeniden iktidar yapmak üzere yola çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.