EDEBİYAT GÜNLERİ AYDINLILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

EDEBİYAT GÜNLERİ AYDINLILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

EDEBİYAT GÜNLERİ AYDINLILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Aydın Edebiyat Günleri" yoğun ilgi görüyor. Edebiyatımızın üç büyük ustası Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Ahmet Arif'i buluşturan şenlik kapsamında üç gün boyunca devam ediyor. 
Şenliğin ilk günü, Aydın Büyükşehir Belediyesi Şükran Güngör- Yıldız Kenter Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda, 10. ölüm yıldönümü nedeniyle yazar Duygu Asena'yı anan "Bu Kadının Adı Duygu" adlı bir sergi açıldı. Aynı akşam, Mehtap Meral ve Pelin Batu'nun bir dinletisi gerçekleşti. Dinletide, Mehtap Meral, Nazım Hikmet, Gülten Akın, Ataol Behramoğlu, Orhan Veli, Sabahattin Ali, Edip Cansever, Füruğ Füruhzad'ın aralarında bulunduğu pek çok ustanın şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirirken, Pelin Batu şairlerimizin yaşamına ilişkin anektotlar anlattı ve şiirlerini okudu.
2 Haziran günü, aynı gün ölümsüzlüğe kavuşan iki usta, Orhan Kemal ve Ahmet Arif anıldı. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk etkinlikte, yazar Feridun Andaç, "Edebiyatımızda toplumcu Gerçekçi Gelenek ve Orhan Kemal" konulu bir konuşma yaptı. Ardından, Kemal Kocatürk'ün "Tiyatro Kumpanyası" Ahmet Arif'in anısına "Hasretimden Prangalar Eskittim" adlı oyunu sundu.
Nazım Hikmet'i ölüm yıldönümünde anmayı yedi yıldır bir gelenek haline getiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu kez etkinliği "Aydın Edebiyat Günleri" kapsamında gerçekleştirdi. 3 Haziran Cuma ise, Nazım Hikmet'e ilişkin kitapları ve sergileriyle tanınan araştırmacı-yazar Melih Güneş'in "Nazım'ın İzinde" başlıklı söyleşisinin ardından, "Nazım Oyuncuları" Kuvayı Milliye Destanı'ndan uyarlanan "Onlar ki…." adlı oyunu sergileyecekler. Orhan Aydın'ın yönettiği, Yüksel Aymaz'ın ışıklarını yaptığı oyunda, Gülsen Tuncer, Levent Ülgen, Metin Coşkun, Ayşegül Alpak, Orhan Aydın gibi seyircinin televizyon dizilerinden tanıdığı oyuncuların yanı sıra, müzisyen Emin İgüs de yer alacak. Aydın seyircisinden büyük ilgi gören "Aydın Edebiyat Günleri"nin gelenekselleşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.