EGELİLER İFTARDA BULUŞTU

EGELİLER İFTARDA BULUŞTU

Ege bölgesini oluşturan illerin Ankara’da faaliyet gösteren derneklerinin bir araya gelmesiyle 2005 yılında oluşturulan EGEM Platformu tarafından Yenimahalle Belediyesi Başkanı Sayın Fethi YAŞAR destekleriyle düzenlendi

EGEM Platformu tarafından düzenlenen iftara Aydın Milletvekili Sayın Aydın Adnan SEZGİN, Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk ÖZDAĞ, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Sayın Yetkin ÖZTÜRK, Deva Partisi Anakara İl Başkanı Sayın Ali GÜVEN, EGEM Platformu oluşturan derneklerin Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ve 1.000 kişiye yakın Egeli hemşerimiz katıldı.

EGEM Platformunun iftarı Egem Platformu Dönem Başkanı ve İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Yasin AKSU’nun açılış konuşması ile başladı. Sayın AKSU açılış konuşmasında Ankara’da faaliyet gösteren vakıf ve derneklerin oluşturduğu EGEM Platformu tarafından Yenimahalle Belediyesinin destekleri ile düzenlenen EGEM İftarında Egeli hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutlu olduğunu, Egeli hemşerilerimizin birlik ve beraberliğinin bu tür etkinliklerle artırmak istediklerini, amaçlarının Egeli olma birinci ve birlikteliğini yaşamak olduğunu, bugün burada birlikteliğimizi Egeli hemşerimiz Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi YAŞAR’ın büyük katkı sağladığını ve Sayın Başkanın her zaman yanımızda olduğunu ve bu nedenle teşekkürü hak ettiğini söyledi.

Sayın AKSU konuşmasının sonunda Egem platformu olarak Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği ilkeler doğrultusunda hareket ettiklerini, ülkemizin gelişmesi ve çağdaş ülkeler seviyesine çıkması için çalıştıklarını, bu düşünceden vazgeçmeyeceklerini ifade ederek iftar etkinliğimizin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR’ı ve iftarımıza katılan Egeli hemşerilerimizi teşekkür etti.

Egem Platformu Dönem Başkanı Sayın Yasin AKSU’nun konuşmasından sonra Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR söz aldı. Sayın Fethi YAŞAR konuşmasında Egeli hemşerilerimizle iftarda birlikte olmaktan mutlu olduğunu, ege insanının bu ülkenin çimentosu olduğunu, hakettiği yere gelmesini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çizdiği hedef doğrultusunda çalıştıklarını onun yol göstericiliğinden aydınlandığını, birbirimizi kırmadan, ayırmadan bu ülkede yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini bu mübarek ayda yapılan ibadetlerimizin Türk ve İslam alemine barış ve huzur getirmesini temennisinde bulunarak herkesin yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını şimdiden kutlayarak konuşmasını bitirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR’ın konuşmasından sonra Deva Partisi İl Başkanı Sayın Ali GÜVEN ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Sayın Yetkin ÖZTÜRK söz aldı. Sayın konuşmacılar Ankara’da güzel ve nezih bir toplulukta Egeliler iftarında bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek katılımcıların Ramazan Bayramını ve Kadir Gecesini kutladılar.
Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk ÖZDAĞ ve Aydın Milletvekili Sayın Aydın Adnan SEZGİN söz aldı.

Sayın Selçuk Özdağ konuşmasında kendisinin de bir Egeli olduğunu o nedenle hemşerilerimizle Ankara’da iftarda bulunmaktan mutlu olduğunu, Ege Bölgesinin gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu, tarihi, turizmi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin nadide yerlerinden biri olduğunu ifade ederek katılımcıların Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutladı.

Sayın Aydın Adnan SEZGİN ise konuşmasında Ramazan ayın da bu mübarek ayda hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutlu olduğunu, ülkemizin, Egeli hemşerilerimizin birlikteliğini artırılması için düzenlenen bu iftarda emeği geçenleri ve Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR’ı teşekkür etti. Sayın SEZGİN konuşmasının devamında ülkemizin gelişmesi, çağdaş ülkelerle yarışmasını hepimizin istediğini, bunun için ATATÜRK’ün gösterdiği ilkeler ışığında hareket etmeleri gerektiğini bu yolun doğru bir yol olduğunu söyledi. Sayın SEZGİN konuşmasının sonunda Egeli hemşerilerimizi buluşturan Egem Platformu yöneticilerine, Yenimahalle Belediye Başkanına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.