Ekmeğini altın ve gümüş tamir ederek kazanıyor

Ekmeğini altın ve gümüş tamir ederek kazanıyor

Ekmeğini altın ve gümüş tamir ederek kazanıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde 28 yıldır altın ve gümüş takı tamiri yaparak geçimini sağlayan Hasan Cankurtaran, çırak bulmada zorlandığını söyledi.
Altın ve gümüş takı tamiri ve bakım işlerin erbabı olmak için usta-çırak ilişkileri neticesinde kazanılması gereken bir meslek olduğunu ifade eden Cankurtaran, 28 yıldır emek verdiği mesleğini ustasından öğrendiğini belirtti.
Her mesleğin kendine göre incelikleri olduğunu kaydeden Cankurtaran, “Altın çok değerli ve zarif bir maddedir. Küçük ve estetik olması nedeniyle ince işçilik gerektirir. Özellikle tamiri hususunda dokuya zarar vermeden kaynak ve işlemede hassas davranılmadığı durumlarda istenilen sonuca varmanın zor olduğu ve uzun süren uğraşı ve el beceresi istemektedir. Çırak bulmada zorlanıyoruz. Yetiştirmek istiyoruz. Ancak altın tamiri ve bakımı fazla bir getirisi olmadığı için gelen eleman da az paraya çalışmadığı gibi ilerisini iyi görmediği için meslek edinme gayretinde olmuyor” diye konuştu.
Efeler Sevgi Yolu’nda pasaj içerisinde kendine ait 8 metrekarelik dükkanında, mesleğini icra etmeye çalıştığını belirten Cankurtaran, altın, gümüş takı tamiri ve bakımı dışın da kıymetli alışım ve metal gözlük tamiri de yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.