ENTEL KÖY - TEPEKÖY “MOTOR” DEDİ

ENTEL KÖY - TEPEKÖY “MOTOR” DEDİ

ENTEL KÖY - TEPEKÖY “MOTOR” DEDİ

Gerçek Gazetesi
Muğlalı yönetmen Yüksel Aksu, Dondurmam Gaymak isimli filminin ardından, uzun metrajlı 2. sinama filmi olan, ”Entelköy-Tepeköy” için de Muğla'yı tercih etti. Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Pınarcık köyünde çekimlerine 27 Nisan Çarşamba günü başlanılan film için, düğün alayı oluşturuldu. Filmin Yönetmeni Yüksek Aksu ve oyuncu kadrosu köy meydanında davul-zurna eşliğinde Aydın zeybeği oynadılar. Muğla Valisi Fatih Şahin, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna film setini ziyaret ettiler.
Dondurmam Gaymak Filminde yerel halk da rol almış, sinema oyuncusu Mehmet Ali Alobora da, oyuncu koçu olarak yöre halkını eğitmişti. Alobora'nın yeni filmde de oyuncu koçu olarak yerel halkı eğiteceği öğrenildi.
Entalköy-Tepeköy filminin İstanbul'dan da oyuncu konukları vardı. Süleyman Turan da ilk filmde olduğu gibi, Aksu ve Alobora'yı yalnız bırakmadı. Davul-zurna eşliğinde, ”Motor” denilirken, basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu. Pınarcık köyünün yanı sıra Aydın'ın Didim ve Söke ilçelerinde de plato kurulacağı öğrenildi. Eski bir Rum köyü olan Söke'ye bağlı Doğanbey köyü ile, Bafa Gölünün hemen kıyısında bulunan Serçin köyünde de çekimlerin yapılacağı açıklandı. Yeni filminde yöre halkının yanı sıra, tanınmış oyuncuların, hatta bayan bir Alman oyuncunun da bu filmde yer alacağını açıklayan Yönetmen Yüksel Aksu, ”Yeni filmimiz için çok çalıştık, emek sarf ettik. Çekim yapılacak mekanları aylarca dolaştık. Bugün de yağmurun bereketiyle yeni filme motor diyoruz. Bu filmde yöre halkının yanı sıra tanınmış oyuncu arkadaşlarımız da yer alacak. Alman sinema oyuncusu bayan arkadaşımız da bu filmde rol alacak. Bizim hedefimiz hem yerel, hem bölgesel, hem ulusal hem de Uluslar arası boyutta bir film yapmak. Ekibime güveniyorum. Her kesimden oyuncu var. O nedenle ortaya karışık bir film yapmayı planladık. Yani bugün burada zeybek oynar, akşam da tango yaparız. Bu film yöreselden ulusala, evrensellikten, milliyetçiliğe her türlü unsuru barındırıyor. Bu film Ege kıyılarında çekileceği için bölge tanıtımını da ön plana çıkaracaktır.” dedi.
Oyuncu koçu Mehmet Alabora da röportajını yöre şivesi ile yapınca büyük alkış aldı. Alman bayan oyuncu da,yeni öğrendiği Türkçesi ile röportaj verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.