“ERDOĞAN’IN YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMASINI ESEFLE KINIYORUM”

“ERDOĞAN’IN YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMASINI ESEFLE KINIYORUM”

İyi Parti STK İlişkileri Koordinatörü Mustafa Gürpınar yazılı açıklama yaptı. Gürpınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Aydın'da yapmış olduğu açıklamayı sert bir dille eleştirdi.

İyi Parti STK İlişkileri Koordinatörü Mustafa Gürpınar'ın yazılı açıklaması şöyle:

17 yıldır Aydın’da çiftçilik yapan bir iş insanı olarak, tam zamanlı Ak Parti Genel Başkanı, yarı zamanlı Cumhurbaşkanlığı yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın Nazilli Atatürk Kent Meydanında yapmış olduğu konuşmasını esefle kınıyorum.

Bizzat Erdoğan tarafından erken seçim tarihi olarak zikredilen 14 Mayıs’ın demokrasimiz, siyasi tarihimiz ve Aydın’ımız için çok önemli bir anlamı bulunmaktadır. 14 Mayıs 1950’de, tek partili dönem bitmiş ve çok partili döneme seçimle, yani millet iradesiyle geçilmiştir ve bu sürecin mimarı da bu bereketli toprakların her dönem medarı iftiharı Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes’tir.

Siyasetteki nezaketi ve centilmenliği ile de tanınmış olan Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes’in memleketi Aydın’ımızda Erdoğan, milletimizi kutuplaştıran ve kışkırtan söylemi ile Ak Parti'nin 20 senelik iktidarı ile siyasetinin ve siyasetçilerinin nereden nereye evrildiğini hepimize bir kere daha göstermiş oldu.

Türk siyasi ve demokrasi tarihinin mihenk taşı, siyasette nezaket ve centilmenliğin markası olan Aydın’ımız, Erdoğan’ın kasıtlı ve kutuplaştırıcı üslubuna karşı kendi üstüne düşen vazifeyi görecek ve gereğini yerine getirecektir. Kuvay-ı Milliye ruhunu yaşamış ve yaşatmaya devam eden Aydınlılar, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe ve arkadaşlarının torunları bu ucuz oyunlara gelmeyecektir.

14 Mayıs 2023’te yapılacak olan seçimde Aydınlılar, geçmişte olduğu gibi, tek adam rejiminden “ortak akıl”a geçişin sembolü olacaktır. Aydınlı hemşerilerim müsterih olsun, bunlar nafile çırpınışlarıdır. Erdoğan ve saray şürekası bilmelidir ki; “Aydınlı birbirini kırma maharetini değil, gönül almanın zerafetini bilir.”

Mustafa Gürpınar Kimdir?

1975 yılında İstanbul’da doğmuştur.

1999 Uludağ Üniversitesi İşletme Mezunudur. Tekstil ve tarım sektöründe ticaret yapan bir iş adamıdır.

2021 yılında İyi Parti'ye katılarak, Sivil Toplum Başkanlığında görev almıştır.

Türkiye Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu üyesidir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.