Eserlere Mali Destek

Eserlere Mali Destek

İLİN TANITIMI İLE İLGİLİ OLARAK HAZIRLANAN ESERLERE DESTEK OLMA KAKARINI ALAN MECLİS ÜYELERİ, ÇALIfiMALARI HAZIRLAYAN VE DESTEK OLANLARI ONURLANDIRACAK

Gerçek Gazetesi
Aydın İl Özel İdaresi, ilin tanıtımını yapmak için araştırma yaparak kitaplar yazan ve bu çalışmalara destek veren işadamlarını tespit ederek, bu kişileri onurlandıracak. Ayrıca hazırladığı kitapları ekonomik nedenlerle bastıramayan yazarlara destek olmak isteyen meclis üyeleri, her yıl beş esere maddi yardım yapmayı kararlaştırdı.
Aydın İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantılarının 2. gününde meclis üyeleri tarafından verilen yazılı ve sözlü soru önergeleri ele alındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi üyesi Akan Evren ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclisi üyesi Mesut Kibar tarafından verilen soru önergelerini görüşen meclis üyeleri, birbirisine yakın konuları ele alan iki ayrı soru önergesinin birleştirilerek görüşülmesini onayladı.
Verdiği önergenin içeriği hakkında bilgi veren CHP'li Evren, yazdıkları yazılar, kitaplar ve araştırmalarıyla Aydın'ın görsel ve yazılı basında tanıtımı için çalışmalar yapan araştırmacı, kültür ve bilim adamlarının saptanması gerektiğini söyledi. Saptanan bu kişilere meclis tarafından 2008 yılı içerisinde onur belgesi ve plaket verilmesini önerdiğini belirten Evren, “İlimiz ile ilgili olarak çalışmalar yaparak kitap hazırlayan yazarlarımızın ekonomik nedenlerle kitaplarını bastıramadıkları bilinmektedir. Bu eserlerin desteklenerek basılması, kütüphane, okul ve ilgili yerlere dağıtılması ilimizin menfaatinedir. Bu çalışmalar için İl Özel İdaresi bütçesinden kaynak ayrılmalıdır” dedi.
AKP'li Meclis Üyesi Kibar da, önceki önergenin kapsamının genişletilerek bu kapsama işadamlarının da dahil edilmesini istedi. İlin tanıtımı için yapılan çalışmaları çoğu zaman Aydınlı işadamlarının desteklediğini hatırlatan Kibar, çalışmalara destek olan veya yatırımları ile Aydın'ın ismini ülke ve dünya çapında duyulmasını sağlayan duayen işadamlarının da ödüllendirilmesini önerdi.
İl Genel Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu yönetmeliğinde bu konulara ilişkin bir fasıl olduğuna değinen Meclis Başkanı İsmail Hakkı Eser ise, söz konusu çalışmaların yapılması ve çalışmalar için 2008 yılı ödeneğinden ayrılan bütçenin artırılması ve eserlerin tespiti için seçici kurul oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Önergelerin görüşmesinin ardından yapılan oylamada, konu hakkında hazırlıkların tamamlanması için önergelerin Kültür ve Turizm ile Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edildi. Önergeler kapsamında her yıl ekonomik nedenlerde basılamamış beş ayrı esere maddi destek olma kararı alan meclis üyeleri, eserlerin belirlenmesi için komisyonlar ile Adnan Menderes Üniversitesi arasında işbirliği yapılmasını kararlaştırdı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.