ESMA'YI KAYBETTİK! CHP KADIN KOLLARI HASTANEDE AİLESİNE DESTEK OLUYOR

ESMA'YI KAYBETTİK! CHP KADIN KOLLARI HASTANEDE AİLESİNE DESTEK OLUYOR

Aydın'ın Söke İlçesi kadına şiddet olayı ile sarsıldı. Nail Sedan, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştığı eşi Esma Sedan'ı pompalı tüfekle vurdu. Ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan talihsiz kadın yapılan tüm müdahalelere kurtarılamadı.

Olaydan sonra kaçan Nail Sedanise jandarma tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan olay sonrası CHP Söke İlçe Kadın Kolları üyeleri Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne giderek Esma Sedan'ın ailesine destek oldu. Annesi gözleri önünde vurulan Mustafa Sedan ile görüşen CHP Söke İlçe Kadın Kolları üyeleri duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Olay,Söke İlçesi'ne bağlı Çalışlı Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Esma Sedan ile Nail Sedan çifti henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Nail Sedan pompalı tüfekle eşi Esma Sedan'a ateş ederek yaraladı. Esma Sedan, kanlar içerisinde yere yığılırken, Nail Sedan ise olay yerinden kaçtı. Silah sesini duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı kadına ilk müdahaleyi olay yerinde yaparak ambulansla hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri tarafından bölgede yapılan aramada Nail Sedan kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Gerekli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Nail Sedan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastane tedavi altına alınan 5 çocuk annesi Esma Sedan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
CHP SÖKE İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKAN VE ÜYELERİ HASTANEYE KOŞTU
Hergün farklı şekillerde kadına şiddet haberlerini duyduğumuz ülkemizde benzer bir örneğinin Söke'de yaşanması herkesi şok etti. CHP Aydın Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Eylem Günal Gürbüz, CHP Aydın İl Disiplin Kurulu Üyesi Arife Çevik, CHP Söke Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş ve CHP Söke Kadın Kolları Yöneticisi Sanem Deviren, olayı duyar duymaz Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne giderek, koca şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden talihsiz kadının çocukları ile görüştü.Olaya şahit olan sonrasında da ne yazıkki anne acısı ile yıkılan oğlu Mustafa Sedan ve kardeşlerine destek olan CHP Aydın ve Söke Kadın Kolları Başkan ve üyeleri yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
CHP SÖKE KADIN KOLLARI BAŞKANI ALTINDİŞ: "ÇOK ÜZGÜNÜM, ÖFKELİYİM"
Yaşanan acı olayla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş, "Bir kadın, bir anne bu gün yine koca dehşeti yüzünden hayatını kaybetti.Çocukları perişan. Düşünebiliyor musunuz gencecik oğlunun gözleri önünde vuruyor annesini. Yine göz göre göre gelen bir olay.. Defalarca şikayet dilekçeleri, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen engel olunmayan bu vahşete tanık oldu. Bu adam uzaklaştırma kararı olmasına rağmen kahveden sürekli Esma'yı taciz ediyor, parasını yiyor, darp ediyor. Esma vurulmadan önce "benim paramı yesin. Vereyim paramı ama ne olur beni dövmesin. Çocuklarımın önünde sıkıntı çıkarmasın" demiş. Duyunca boğazım düğümlendi. Düşünebiliyor musunuz kadınları koruyamayan bir düzende bir kadının bu cümleyi kurması... Bu gün bir kez daha CHP Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka'nın başlattığı " YaşamHak" projesinin önemini görüyoruz.Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı, tek adamın kararıyla çıkılmasını asla kabul etmiyoruz! Biz CHP'li kadınlar olarak 81 ilde bu farkındalığı yaratmak için canla başla çalışacağız. Hiç bir kadının yaşam hakkı elinden alınamaz"

untitled-5.jpguntitled-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.