ETEKLERİ TUTUŞMUŞ

ETEKLERİ TUTUŞMUŞ

Efeler ilçesinde dün gördüklerim, duyduklarım ile ilgili bir yazı yazmış ve “Bakalım cevap gelecek mi?” demiştim. Yok, hâlâ cevap yok. Basit 3-5 soruya hâlâ cevap gelmedi.

Efeler ilçesinde dün gördüklerim, duyduklarım ile ilgili bir yazı yazmış ve “Bakalım cevap gelecek mi?” demiştim.
Yok, hâlâ cevap yok.
Basit 3-5 soruya hâlâ cevap gelmedi.
“Efeler Belediyesi ticaret olması gereken yere nasıl ve ne şartlarda konut yapabiliyor, bu evleri kimlere hangi risklerle satıyorlar” dedim, inanın tık yok.
Peki ozaman, biz gazeteciliğe devam edelim. Öyle ya! gazeteciliğin temel kurallarından bir tanesi de soru sormak, doğru soruyu sormak. Cevap gelmemesi bazı şeylerin ikrarı mı demektir?
Bunu kamuoyu vicdanı kendiliğinden cevaplıyordur.
Biz sorularımızı sormaya devam edelim.
Biliyorsunuz, bütün kurumlar hizmetlerinde kullanmak üzere araç kiralar ya da satın alırlar. Birkaç gündür Aydın kulislerinde bu başlık altında da neler neler olabileceğine yönelik bilgiler aldım. Hem de öyle böyle bilgiler değil. Dün sorduğum sorulara hiçbir cevap gelmedi ama herhalde bu iddiaları cevaplarlar!
Efeler Belediyesi 2019 yılının Ağustos ayında 20 milyon lira bedelle araç kiralıyor. Sözleşmenin süresi de, kiralanan aracın sayısı da, cinsi de belli. İhaleyi kazanan firmanın adı bende kalsın, dileyenler devletin açık ihale platformundan sözleşmesine kadar görebilir. Ben öyle yaptım. Sonrasında bir de bakıyorlar ki, sözleşmenin biteceğini unutmuşlar! Açık ihale yapmak yerine davet usulü ihale. Olaya bak! Bir de ne görelim, yine aynı firma…
Geldik 2022 yılının eylülüne. Bitti mi? Yok asıl bomba sonda saklı. Sıkı durun, bundan sonraki iddialar doğruysa bir yerleri dut ağacı gibi sallar.
Yine 2022 yılında bu davet usulü sözleşme devam ederken, bu sefer açık ihale hazırlıklarına başlıyorlar. Puanlama yapıyorlar. Özellikli işlerde kullanılan bir metot bu puanlama. Hani özel bina, altyapı, baraj vs. yapımı gibi işlerde…
Efeler Belediyesi diyor ki; benim kiralayacağım araçlar öyle özel, öyle karmaşık ki, bende puanlama usulü yapacağım.
Hani bu yazıyı okuyan herkesin “e bunu da aynı firma almıştır” dediğini duyar gibiyim. Orası zaten öyle de…
Araç kiralarken puanlama yapılmasına acaba nasıl bir cevap verirler çok ama çok merak ediyor Aydın kamuoyu.
Devam edelim.
"Puanlama nedir, ne değildir" diye emekli bir müfettiş abimize danıştım. Öyle ya, bu işin uzmanı olmayabiliriz ama sormamızda bir engel yok.
Puanlama işi şöyle oluyormuş. Fiyatlar bir tarafta, teknik yeterlilikten belirlenecek kriterler öbür tarafta. Yani birbirinden ayrılıyor. Peki, bunlar ne yapmış? Fiyatı bir tarafa, fiyatla belirlenecek puanları öbür tarafa. Durun hemen kafanız karışmasın. Danıştığım müfettiş bey hayatında böyle bir örnek görmediğini ifade etti diyeyim, varın siz anlayın gerisini…
Üstelik belirledikleri maliyetin %90’ından az teklif verirseniz sıfır puan alıyorsunuz. Yani; “elimde 100 liralık bu araçtan var size 80’e vereyim” dediniz, Efeler Belediyesi diyor ki; “otur, sıfır” anlayacağınız “olaylar olaylar”… İhalenin dövizle bugünkü bedeli 80 milyon lirayı buluyor.
Şimdi burada kamu zarara uğramış mıdır?
Ne kadar uğramıştır?
Kim sorumludur?
"Devletin Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın savcısı ve hakimi çağırırsa duyduğumu anlatırım" diye dün de söyledim.
Araştırmaya devam ediyorum ve bakalım daha neler var!
Şimdi esasında siyasetçilerde ne önemli biliyor musunuz? Bir koltuğa oturmadan evvelki malınız, mülkünüzle, koltuktan kalkarkenki malınız mülkünüz arasındaki fark. Bunu nasıl izah ediyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla birilerinin bu manada etekleri tutuşmuş.
Her ne kadar dünkü yazıma cevap gelmese de malum inşaattan ev alanlar gitmiş, "Ne iş bu? Bizi kandırdınız mı?" diye soranlar olmuş.
Ha birde üç müdürlük mevzuu var. Bugün sabah Efeler Belediye Başkanı kardeşine 3 müdürlük birden verdiğini ikrar edivermiş. Ne kardeşmiş be arkadaş! Koca belediyede iki kuruşluk işten anlayan tek memur yok, bunun birader “herhaltolog”…
Ha tabi birde baktım AKP, Emniyet, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na sübliminal güzellemeler, "ben buradan ayrılabilirim, bu CHP’den gidiyorum, aman bana dokunmayın" demeler.
Ah Atay ah… Sen bunlara kalacak insan mıydın?
Aydın’ın hakimi, savcısı böyle dolmuşa biner mi? Kimler veriyor sana bu akılları.
Neyse, bugünkü yazımızı da böyle noktalayayım. Aydın’da konuşulan bu iddialara cevap gelecek mi? bekleyip göreceğiz...
Biz mi? Biz; arı kovanına çomak sokmaya, kamuoyunun vicdanı olmaya, sorular sormaya devam edeceğiz. Bekleyin görün...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.