Facebook'tan devrim gibi yenilik!

Facebook'tan devrim gibi yenilik!

Dünyanın en aktif kullanılan sosyal medya ağı Facebook, hükümetler ve gizli servisler tarafından incelenmesi mesaj olarak kullanıcılarına bildirecek

İnternet teknolojisinin gelişimiyle birlikte hayatımızda önemli bir yer edinen sosyal medya platformları kitlelere sanal bir dünyada olsa özgür bir dünya sunarken içimizde hep bir kuşku uyandırmaktadır. Hükümetlerin ve gizli servislerin bilgi toplarken izlediği sosyal ağlar kullanıcılar tarafından pek hoşnut karşılanmamaktadır.

Dünyanın 1.5 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif kullanılan sosyal medya devi Facebook yeni bir düzenlemeyle kullanıcılarını rahatlatacağı benziyor. Facebook bu düzenlemeyle kullanıcıları “lütfen hesabının güvenliğini gözden geçir” şeklinde uyarı alırsanız hesabınızın ikinci kişi veya kurumlarca izlendiğini anlayabilirsiniz

Facebook'tan Alex Stamox yaptığı açıklama; '' Hesapların güvenliği için çeşitli adımlar attıklarını vurgularken izlenildiği düşülnülen hesapların sahiplerini bir mesajla uyarmanın üzerinde durduklarını''' vurguladı.

Sosyal medya devi, “Facebook hesabının ve diğer online hesaplarının devlet destekli aktörler tarafından saldırı altında olduğuna inanıyoruz. Facebook girişindeki onayları aktif hale getirmen hesabına başkalarının erişimini engelleyecektir. hesabına yeni bir bilgisayar ya da cihazdan bağlanıldığında biz cep telefonuna bir güvenlik kodu göndereceğiz ve bu sayede hesabınıza giriş yapabileceksiniz. Ayrıca diğer hesaplarınızın güvenliğini de gözden geçirmenizi tavsiye ederiz”  şeklinde kullanıcılarına uyarı mesajı gönderecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.