Film çekmeye hazırlanıyor

Film çekmeye hazırlanıyor

Film çekmeye hazırlanıyor


Yıl­maz Öl­mez
Ger­çek Ga­ze­te­si
Don­dur­mam Gay­mak fil­mi ile Os­car ka­pı­sı­nı zor­la­yan Muğ­la­lı yö­net­men Yük­sel Ak­su Ay­dın'da çek­me­yi plân­la­dı­ğı fil­min ha­zır­lık­la­rı­na de­vam edi­yor.Ye­rel hal­kın ka­tı­lı­mı ve yö­re şi­ve­si ile çe­ki­len Don­dur­mam Gay­mak fil­mi bü­yük be­ğe­ni top­la­mış, hat­ta Os­kar'a da­hi aday gös­te­ril­miş­ti.
Muğ­la'da çe­ki­len Don­dur­mam Gay­mak fil­mi­nin Ege­li yö­net­me­ni Yük­sel Ak­su, şim­di de Ay­dın'da ye­ni bir fil­me im­za at­ma­ya ha­zır­la­nı­yor. Ye­ni fil­min­de yi­ne Muğ­la ve Ay­dın şi­ve­si­nin ve yö­re hal­kı­nın ön pla­na çı­ka­rı­la­ca­ğı­nı söy­le­yen Ak­su, ye­ni fil­min­de de ko­nu­nun köy­de ge­çe­ce­ği­nin ipu­cu­nu ver­di. Or­ga­nik ta­rı­mın önü­nü aç­mak is­te­yen ya­ban­cı­lar­la, ma­den oca­ğı­na umut bağ­la­yan köy­lü­le­rin aman­sız re­ka­bet­le­ri­ni an­la­ta­cak olan film­de ya­ban­cı si­ne­ma oyun­cu­la­rı da yer ala­cak.
Sö­ke Be­le­di­ye­si'nin 21-23 Ekim ta­rih­le­ri ara­sın­da ger­çek­leş­ti­re­ce­ği, ”Sö­ke 6. Sa­nat, Ede­bi­yat ve Ki­tap Gün­le­ri et­kin­lik­le­ri­ne de ka­tı­la­cak olan Ak­su, ”Gü­nü­müz Si­ne­ma­sı­na Eleş­ti­rel Ba­kı­ş” ko­nu­lu söy­le­şi ger­çek­leş­ti­re­cek. Muğ­la'nın Ula il­çe­si do­ğum­lu yö­net­me­n Yük­sel Ak­su'nun Ege'yi ön plâ­na çı­kar­ma ça­ba­la­rı bü­yük tak­tir top­lar­ken, ta­nı­tı­ma bü­yük ih­ti­yaç du­yu­lan Ay­dın kül­tü­rü ve ge­le­ne­ği de ye­ni film­ler­le ön plâ­na çı­ka­rıl­mış ola­cak. Ay­dın'da çek­me­yi plân­la­dı­ğı ye­ni fil­mi için me­kan tes­pi­ti­ne baş­la­ya­ca­ğı­nı açık­la­yan Ak­su, Di­dim Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mü­min Ka­ma­cı ve Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı M. Esat Al­tın­gün'ün de des­te­ği­ni al­mış­tı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.