FUAT ÖNDEŞ BEKLENEN FESTİVALİ DUYURDU

FUAT ÖNDEŞ BEKLENEN FESTİVALİ DUYURDU

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in büyük önem verdiği festival kapsamında Derya Uluğ, Selcan Temel ile Mustafa Ceceli’i sahne alacak.

Germencik Belediyesi, 23-24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan 19. İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklarını tamamladı. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in büyük önem verdiği festival kapsamında Derya Uluğ, Selcan Temel ile Mustafa Ceceli’i sahne alacak. Ayrıca incir yarışması da düzenlenerek en iyi incir yetiştiricileri seçilecek.

İncirin anavatanı Germencik’te, bu yıl 19.’uncusu düzenlenecek olan İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir organizasyonla gerçekleşecek olan festivalde; incirin katma değerinin artması ve markalaşma için de yarışma yapılacak. Festivalde çocuklar için etkinlikler ile şişme oyun grupları da yer alacak.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

19. İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenecek olan halk konserlerinde birbirinden ünlü isimler Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak. Konser programı kapsamında ilk gün 23 Eylül Cuma Saat 21.30’da Derya Uluğ sahne alacak. Festivalin ikinci günü saat 20.30’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Bando Takımı sahne alacak. Saat 21.30’da ise Selcan Temel dinleyicileri ile buluşacak. Festival’in son günü olan 25 Eylül Pazar saat 21.30’da bir diğer ünlü isim Mustafa Ceceli sevenleriyle buluşacak.

İNCİRİN KATMA DEĞERİ ARTACAK

İncirin katma değerini arttırmak, tanıtımını sağlamak ve markalaşmasının önünü açmak için de firma stantları yer alacak. Katılımcı firmalar, incir ve incir ürünleri başta olmak üzere çeşitli ürünleri misafirlerin beğenisine sunacak. Germencik Belediyesi festivalin gündüz etabında çocukların eğlenmesi ve iyi vakit geçirmeleri için şişme oyun alanları kuracak. Çeşitli oyun alanları ile çocuklar da festivalin tadını doyasıya çıkaracak.

İNCİR YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Festivalde incirin markalaşması adına yapılan önemli etkinliklerden birisi olan incir yarışması da yapılacak. İncir üreticilerinin yarışacağı yarışma kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Germencik Ziraat Odası ve İncir Araştırma Enstitüsü yetkililerinden oluşacak bir komisyon en iyi incir yetiştiricini seçecek. Üreticilerin Germencik sınırları içerisinde yetiştirici olması kriterlerin başında yer alırken, üreticiler ürünlerini 14-21 Eylül 2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar 2 kg miktarında incirini Germencik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor. Yarışma neticesinde 1’inciye yarım altın, 2’nciye çeyrek altın ve 3’üncüye gram altın ödülü ve plaket verilecek.

"FESTİVALİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR"

Germencik Belediyesi’nin düzenleyeceği 19. İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivaline vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Dünya incir üretiminin başkenti ve anavatanı olan Germencik’te belediye olarak incirin tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. İlçemizin zenginliği olan bu kıymetli ürünün katma değerinin artması ve tanıtılmasında büyük önem arz eden İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivalimiz 23-24-25 Eylül tarihleri arasında 3 gün sürecek. Birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı festivalimizde, çocuklar için oyun alanları, firmaların katılacağı stant alanlar olacak. Tamamen ücretsiz olan festivalimize tüm halkımız davetlidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.