Genç bayanın at sevdası

Genç bayanın at sevdası

NİLÜFER SADULLAHş ATI BURAKTAY İLE TÜM YARIŞLARA KATILIYOR

Gerçek Gazetesi
Türk erkeklerinin en önemli gelenekleri arasında yer alan ve bir çok Türk gencinin ayrılmaz bir parçası olarak görülen at ve binicilik bayanların da ilgisini çekmeye başladı. Antalyalı genç bayan Nilüfer Sadullah da bunlardan biri.
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte icat edilen son model araçlar halkı bir çok geleneğinden koparsa da Ege'de bir çok gelenek devam ediyor. Yaz mevsiminde boğa güreşleri yapılırken kışın da deve güreşleri ve at yarışları yapılıyor. Bu güne kadar daha çok erkekler tarafından gerçekleştirilen ve erkeklerin ilgi gösterdiği bu gelenekler artık bayanların da ilgisini çekiyor. Sadece bu gelenekleri sürdürmek için de hali vakti yerinde olan bir çok bayan, at, boğa veya deve besliyor.
Rahvan at yarışlarına gönül veren Alanyalı Nilüfer Sadullah, son yıllarda kendi atı ile rahvan at tüm yarışlara katılarak bayanların da bu sporda erkekler kadar başarılı olabileceğine inanıyor. 5 yıldır Geleneksel Rahvan At Yarışlarını takip eden genç bayan, 2 yıldır at sahibi olduğunu söyledi.
Atı Buraktay ile birlikte hemen hemen bölgedeki tüm Rahvan At Yarışlarına katılığını belirten Nilüfer Sadullah, Söke yarışlarında da atıyla birlikte ilgi odağı oldu.
Bu geleneğin bayan-erkek ayrımı yapılmaksızın sürdürülmesini isteyen Nilüfer Sadullah "Rahvan At Yarışları bizim kültürümüzün bir parçası. Bence hipodrom yarışlarından daha değerli. 2 yıldır at yetiştiriciliği yapıyorum ve tüm yarışları takip etmeye çalışıyorum. Rahvan atçıların desteklenmesi ve bu kültürün yaşatılması gerektiğine inanıyorum" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.