GENÇLİ “ERTUĞRUL: DİRİLİŞ” DİZİSİ ÇEKİMLERİNE HAZIRLANIYOR

GENÇLİ “ERTUĞRUL: DİRİLİŞ” DİZİSİ ÇEKİMLERİNE HAZIRLANIYOR

YAZARIMIZ ALİ GENÇLİ “ERTUĞRUL: DİRİLİŞ” DİZİSİ ÇEKİMLERİNE HAZIRLANIYOR

Gerçek Gazetesi
Gülsüm TUNA
Yaşamını Söke’de sürdüren, Yeşilçamın eski oyuncularından Ali Gençli,  TRT 1’de yayınlanan “Diriliş-Ertuğrul” adlı dizinin ikinci sezon çekimlerine hazırlanıyor.
Ağustos ayı içinde çekimlerine başlanacak olan dizi, geçen dönemde ilgiyle izlenmişti. Baş rollerini Engin Altan  Düzyatan, Serdar Gökhan ve Hülya Darcan’ın paylaştığı  dizinin senaryosunu Mehmet Bozdağ yazarken, yönetmenliğini de Metin Günay yapıyor.
13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyeleri ve Moğollar’a karşı olan mücadelelerini ve Osmanlı Beyliği’nin kurulma sürecini konu alan dizinin, 2015 yılında Cannes Film Festivali’ne “onur konuğu” olarak katılacak. Çekimler başlamadan önce dizi için 6 ay kadar hazırlık yapıldı. Oyuncuların tamamına at binicilik derslerinin yanısıra erkek oyunculara bıçak ve kılıç kullanma dersleri verildi. Dizinin yakında 60 ülkeye satılması bekleniyor.
İlk bölümünün 10 Aralık 2014 tarihinde  yayınlanmasının ardından, yayınlandığı günün AB grubu reyting sıralamasında  sürekli 1. sırada yer aldığı gözlendi.
17 Haziran’da yayınlanan 26. bölümüyle sezon finali  yapan dizi, “Diriliş Ertuğrul sezon finali izleyicilerini ekrana kilitledi! TRT'nin sezon boyunca ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul'un yayınlanan sezon finalinde heyecan doruktaydı.” şeklinde haberlere konu oldu.    
Yetmişli yıllarda yüzden fazla filmde oyunculuk yapan, bölgemizde çekilen Entel köy Efeköy’e karşı, Pinokyo, Kehanetler Ülkesi Didyma, Keloğlan ve Bicirik Antik Kentlerde adlı çekimlerde de rol alan,  gazetemiz yazarı Ali Gençli, Diriliş Ertuğru  dizisinin birinci sezonunda “Oba Beyi’ni canlandırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.