GÜZELÇAMLI ESNAFINDAN ATAK’A YAPILAN SÖZLÜ SALDIRIYA TEPKİ

GÜZELÇAMLI ESNAFINDAN ATAK’A YAPILAN SÖZLÜ SALDIRIYA TEPKİ

Güzelçamlı Sahil Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, bir basın açıklaması yaparak Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak’a makam odasının bulunduğu Belediye Ana Hizmet Binası’nın 2. katında yapılan sözlü saldırıya tepki gösterdi.

Gündemle ilgili olarak Güzelçamlı Sahil Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Güzelçamlı Sahil Pazarı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Belediye Meclis Üyesi Hasan Çelik’in de katıldığı açıklamada dernek başkanı Hasan Bulut, Başkan Yardımcısı Yusuf Atak’a yapılan sözlü saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

“KUŞADASI BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA”

Kuşadası Belediyesi ile bugüne kadar bir sorun yaşamadıklarını belirten Güzelçamlı Sahil Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Davut Bulut, “Son zamanlarda meydana gelen kimi talihsizlikler, ilçemizi genel kamuoyunda çirkin olaylar ve provokasyonlarla anılır hale getirmiştir. Bizler, Kuşadası ve Güzelçamlı Gece Pazarı esnafları olarak değişik milliyet, inanç ve siyasi görüşleri olan insanlarız. Bu çerçevede, Kuşadası Belediyemiz ile de daha iyiyi ve daha güzeli nasıl yapabiliriz konusunda sürekli görüşüyor, yaşanan ya da yaşanabilecek sorunlara birlikte çözümler üretmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar Kuşadası Belediyemizle ilgili herhangi bir ayrım ya da sorun yaşamadığımız gibi desteklerini alıyoruz. Kuşadası Belediyesi her zaman bizim yanımızda oluyor” dedi.

“ŞAHSIN BİZİMLE HİÇBİR İLGİSİ BULUNMUYOR”

Kuşadası Belediyesi ile karşılıklı diyaloglarının çok iyi olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Davut Bulut “Özellikle üzerine basarak belirtmek isterim ki saldırı girişiminde bulunan kişinin, Kuşadası Güzelçamlı Gece Pazarı esnafları olarak bizlerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Sadece, 2021 yılı yaz sezonunda ihtiyaç sahibi olduğu düşünülen bir bayana Güzelçamlı Gece Pazarı’ndan bir dükkan, 1 yıllığına verilmişti. 2021 yılı sezonu sonunda, süresi bittiğinde bu yerin boşaltılması istendi. Saldırı girişiminde bulunan kişinin bu yerle ya da bu bayanla nasıl bir bağlantısı olduğu konusunda hiçbir bilgimiz yoktur. Ancak saldırı girişiminde bulunan kişi, 2021 yaz sezonu boyunca pazarda sürekli sorun çıkarmış, esnaf arkadaşlarımıza yönelik saldırgan bir tutum içinde tartışmış, kavga etmiştir. Bu nedenlerden ötürü bizlerin de bu konu ilgili şikayetlerini dikkate alan Kuşadası Belediyemiz, zaten sözleşmesi biten bu kişiler için dükkanı boşaltma kararı çıkarmıştır. Ancak, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için 2021 yılı sezon sonuna kadar dükkanı boşaltmaları için müsaade verilmiştir” ifadelerini kullandı.

“SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak’a yapılan sözlü saldırıyı kınadıklarının altını çizen Güzelçamlı Sahil Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Davut Bulut, “2022 sezonunun yaklaştığı bu günlerde, Gece Pazarı esnafları olarak bizler, Kuşadası Belediyesi içinde başkan yardımcımıza bu konuyla ilgili saldırı girişiminde bulunulduğunu öğrendik. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve üzüntülerimizi belirtiyoruz. Ayrıca, yaşananları çarptırarak sırf belediye düşmanlığı yapmak için ‘çamur at, izi kalsın mantığıyla’ ve ‘art niyetle’ hareket ederek, Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’e ve hizmet vermeye çalışan belediye personellerine saldırma gayesiyle hareket eden sözde basın mensuplarını da şiddetle kınıyoruz. Ekonomik ve sosyal refahın her geçen gün daha da zora düştüğü bu süreçte bizler, yaşadığımız ilçenin bundan sonra her zaman barış dilinin hakim olduğu, huzur ve refahın sağlandığı, yaşanabilir bir yer olarak anılmasını istiyoruz. Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Gece Pazarı esnafları el ele vererek daha güzeli yapma gayreti içinde olacağız. Kuşadası Belediyesi yalnız değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.