İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İMZASIYLA ÜMMET AKIN HAKKINDA USULSÜZLÜK SORUŞTURMASI

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İMZASIYLA ÜMMET AKIN HAKKINDA USULSÜZLÜK SORUŞTURMASI

Germencik Belediyesi eski başkanı Ümmet Akın’a ait dosyalar İçişleri Bakanlığınca mercek altında alındı.

Eski başkanın yaptığı iş ve işlemlerde mülkiye müfettişlerince yapılan incelemeler sonucunda usulsüzlük yapıldığını tespit edilerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla soruşturma izni verildiği öğrenildi. Yapılan incelemede Akın’ın Germencik İlçe Stadyumunun yanındaki bir halı sahayı görevi kötüye kullanarak keyfi olarak yıktırması sonucunda mal sahiplerince açılan dava sonucunda belediyenin tazminat ödenmeye mahkum edildiği öğrenildi. Taşınmaz ve banka hesaplarına koyulan haczi kaldırmak için tazminatı taksitler halinde ödeyen Germencik Belediyesi’nde oluşan kamu zararı Ümmet Akın’dan tahsil edilecek. Bakan Soylu’nun imzasıyla Ümmet Akın hakkında yapılan soruşturmanın hem bakanlığa hem de Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilerek yasal işlemlerin başlatılacağı gelen haberler arasında.

MÜFETTİŞ RAPORUNA GÖRE ÜMMET AKIN’IN GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ
Keyfi ve mevzuata aykırı bir şekilde gerçekleşen yıkım işinin yanı sıra Akın’ın görev yaptığı dönemde belediyede görevli sözleşmeli bir personelin sözleşmesinin yine keyfi olarak tek taraflı feshetmesi konusunda da daha önceden ön inceleme sonucu usulsüzlük tespit eden müfettişler personel lehine Danıştay ve idare mahkemesince işe iade kararına uyulmaması sebebiyle doğan SGK ve idari para cezasının belediyeye ödetilmesinin kamu zararına yol açıldığını belirleyerek İçişleri Bakanlığından Ümmet akın hakkında soruşturma izni verildiği öğrenildi. Bakan Soylu imzasıyla gerçekleştirilen soruşturmada Ümmet Akın’ın iş ve işlemlerdeki mevzuata aykırı ve keyfi yaklaşımı sebebiyle yol açtığı kamu zararlarının yanısıra görevini yerine getirmediği ve görevi kötüye kullandığı da tespit edildi.

DAHA ÖNCE DE 2 DOSYADAN 1 MİLYON TL KAMU ZARARI ÇIKMIŞTI

Akın dönemine ait dosyaları detaylı bir şekilde inceleyen müfettişler daha öncesinde de kent meydanı yapımı işinde yapılan usulsüzlük üzerine Bakan Soylu’nun imzasıyla soruşturma başlatılan Ümmet Akın’a ilk etapta sadece 2 dosyadan 1 milyon TL kamu zararı çıkarmıştı. Kent Meydanı Kültür Kafe’nin yapımında da işlemlerin mevzuata aykırı bir şekilde yapıldığını ve belediyenin kamu zararına uğratıldığını yönünde rapor hazırlanmıştı.

BEKLEYEN DOSYALAR AKIN’IN BAŞINI AĞRITACAK
Önceki dönem Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın hakkında incelenmeyi bekleyen çok sayıda dosya olduğu da gelen haberler arasında. Süleyman Soylu’nun imzasıyla başlatılan soruşturma izinleriyle yakın takibe alınan Akın’a ait görevi kötüye kullandığına dair ve usulsüz ve mevzuata aykırı iş ve işlemlerin yer aldığı çok sayıda dosyanın ön incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.