İçme Suyu Azaldı

İçme Suyu Azaldı

Kuraklık köy içme sularını da etkiledi


Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
AKP Söke İlçe Başkanı ve AKP Söke İl Genel Meclisi üyesi Aliyul Murteza Güzelyağdöken ile AKP Söke İl Genel Meclisi üyesi, Aydın Valiliği İl Daimi Encümen üyesi Akif Pala dün saat 11.00'den itibaren ilçemize bağlı köylerin muhtarlarıyla ortak bir toplantı düzenleyerek, köylerimizin sorunlarını tesbit etmeye çalıştılar.
Söke Muhtarlar Derneği'nde Dernek Başkanı ve Çalışlı Muhtarı Necdet Uyaroğlu ile otuza yakın muhtarın katıldığı toplantıda, muhtarların ortak sorununun içme suyu sıkıntısı olduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz 2006 yılında içme suları mevcut olan, sıkıntıları bulunmayan birçok köyde kurak geçen yılın ardından birçok köyde artezyenlerin kuruduğu ya da suyun yetersiz geldiği köy muhtarları tarafından dile getirildi.
İl Daimi Encümen Üyesi Akif Pala ile İlçe Başkanı Aliyul Murteza Güzelyağdöken, KÖYDES kapsamında Aydın Valiliği'ne hep birlikte gidip başvuruda bulunulmasını önerirken, köy sayısının çok olduğunu, muhtarların aciliyetine göre başvuruda bulunmayı önerdiler.
İl Daimi Encümen üyesi Akif Pala, İl Genel Meclisi'nin 2008 yatırım programı hazırlıklarının devam ettiğini ve ilçemize bağlı köylerin tüm sorunlarını yakından bildiklerini belirterek, çözümleri yolunda gayret göstereceklerini ifade etti.
AKP Söke İlçe Başkanı Aliyul Murteza Güzelyağdöken ise tarımsal sulamada elektrik kullanılabilmesi için 2008'de kapsamlı çalışmalar yapılacağı bilgisi aldığını ve bu konuda 2008 yılında köklü çalışmalar yapılacağını belirtirken başta Muhtarlar Derneği Başkanı Necdet Uyaroğlu ile mutarlar AKP heyetine teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.