İŞÇİLER EYLEMDE FATİH ATAY TATİLDE

İŞÇİLER EYLEMDE FATİH ATAY TATİLDE

Sonunda beklenen oldu ve Efeler Belediyesi'nde maaşları eksik yatırılan temizlik işçileri eylem başlattılar.

Sonunda beklenen oldu ve Efeler Belediyesi'nde maaşları eksik yatırılan temizlik işçileri eylem başlattılar.
Başkan Fatih Atay'ın belediyeyi iflasa sürüklediği konuşulurken, önümüzdeki aylarda da maaşların eksik yatırılacağı bilgisi belediye personelini kızdırmaya yetti.
Mesaiye çıkmama kararı alan öfkeli işçiler, Başkan Fatih Atay'ın turistik gezide olması nedeniyle muhatap bulamamaktan şikayetçi.
Temizlik işçileri; "Fatih Atay başkanımız Balkan Ülkelerinde turistik gezide ama maaşları eksik yatırılan bizler, işe gelmek için minibüs parasını bulamıyoruz" diyerek tepki gösteriyorlar.
Taşeron işçilerin mesaiye çıkmama kararı aldıkları ve sendika temsilcisine bu durumu bildirdikleri öğrenildi.

TAKINACAĞI TAVIR MERAK EDİLİYOR
Belediye Meclis Toplantı Salonunu özellikle kendisini eleştiren basın mensuplarıyla hesaplaşma yeri olarak görerek; iftira, hakaret ve küfür içerikli konuşmalar yapan Başkan Atay'ın eylem kararı alan işçilere yönelik nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.
Meclis toplantılarında öfkesine hakim olamayan ve ağzını bozan Başkan Atay'ın şimdilerde Balkan gezisinde sık sık yüksek sesle telefon görüşmesi yaptığı ve çevredeki turistler tarafından sürekli uyarıldığı gelen bilgiler arasında.
Her meclis toplantısında yaptığı sinirli ve saldırgan hareketleriyle, öfke kontrolü problemi olduğu tahmin edilen Başkan Atay'ın, işçilerin eylem kararı sonrası iyice kontrolden çıktığı ve oğlu Eymen'i arayarak, "eylemi kontrol altına al" dediği iddia ediliyor.

GEMİYİ İLK TERKEDEN OLDU
Efeler Belediyesi işçi ve memurları Balkan gezisine çıktığını öğrendikleri Başkan Atay için "gemiyi enson kaptan terk etmesi gerekirken, bizim gemi karaya oturdu ve bizim kaptan gemiden ilk inen kişi oldu" şeklinde tepki gösteriyorlar.
Belediye personelinin maaşları eksik yatırıldığı halde turistik geziye çıkan belediye başkanı mental olarak bitmiş demektir. İş yavaşlatma ve mesaiye çıkmama gibi eylemlere başlayan taşeron firmaya bağlı temizlik işçilerinin belediye önünden slogan atarak, Fatih Atay'ı istifaya çağırması an meselesi. Muhatap bulamayan işçiler seslerini duyurmak için her yolu deneyebilirler. Üç müdürlük verdiği kardeşini de beraberinde turistik geziye götüren Başkan Atay'ın dönmeyeceği yönünde espriler yapılıyor. İşçiler eylemdeyken sen turistik geziye çıkarsan olacağı bu.

BELEDİYE EKONOMİK OLARAK ZOR DURUMDA
Efeler Belediyesi ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Sebepleri arasında iyi yönetici olamamak geliyor. İş bilmezlik sonucunda Efeler Belediyesi ekonomik olarak çöküş yaşıyor. Başkan Atay'ı işbilmezlik ve beceriksizlikle suçlamak hiçte haksızlık olmaz. Karındaşını belediyede işe alanve üç müdürlüğü teslim eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Efeler Belediyesi'nde yöneticilik yapacak başka kimse kalmamış gibi, kardeşini üç müdürlüğün başına getiren belediye başkanından başarı beklemek için salak olmak gerekirdi.

BALKAN ÜLKELERİ GEZİSİNDE MORAL DEPOLUYOR
Yazılarımda hep anlatmaya çalıştım, dost sohbetlerinde hep konuştum. "Fatih Atay iyi bir yönetici değil, Efeler Belediyesi'ni yönetemez, Belediyeyi iflas ettirecek" dedim. Keşke yanılsaydım ancak görünen köy kılavuz istemez. Bugün gelinen noktada, maaşları eksik yatırılan beledeye çalışanlarının isyanı ve buna rağmen turistik yurtdışı gezisinde moral depolayan bir başkan tablosu ile karşı karşıyayız. Gerçekten çok üzücü ve düşündürücü bir manzara.

AKILLI İNSAN İŞİ DEĞİL
Fatih Atay bu saatten sonra iflah olmaz. Efeler Belediyesi'ni ekonomik olarak düzlüğe çıkaramaz. Memur ve işçilerin hesaplarına eksik maaş yatırıp, sebebini de (kendisini kurtarmak için) ASKİ Genel Müdürlüğü'nün üzerine atmaya çalışan bir belediye başkanından medet ummak cehalettir. ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından katı atık bedelleri Efeler Belediyesi'ne zamanında ödendiği halde böyle bir yalana başvurmak akıllı insan işi değildir.

SİYASETEN DE ZORLU DÖNEMEÇTE
Fatih Atay'ın CHP'den istifa ederek AKP'ye geçeceği herkesin dilinde. AKP'li siyasetçilerle fotoğraf çekiliyor ve paylaşım yaptırıyor. Farklı algı yaratma çabası içinde. AKP Genel Merkezine mesaj vermeye çalışıp, "ayağıma siz gelin, ben sizin ayağınıza gelmem" diyor. AKP'nin havuz medyasında CHP aleyhinde açıklamalarıyla "ben üzerime düşeni fazlasıyla yaptım ve partimle ilişkilerimi tamamen bozdum şimdi sıra sizde" şeklinde kapalı kapılar ardında görüşmeler yapıldığı konuşuluyor. Başkan Atay'ın CHP'den istifa ederek AKP'ye geçmesi ihtimali tamam da personel maaşlarını ödeyemediği halde turistik geziye çıkan bir belediye başkanını aday gösterirler mi? Mide bulantısı iddialar herkesin dilindeyken, tek bir kelime açıklama yapamayan bir belediye başkanının adaylığı ne getirir?
Bütün mesele burada!

MHP ZAYIF İHTİMAL
Fatih Atay için parti değiştirmek basit iş ve Nazilli ile İncirliova belediye başkanları aynı yanlışı seçmenine çok rahat yaptılar.
Mesele başka!
Mesele o seçmen sandıkta hesap sormaz mı?
İşte bütün mesele bu.
AKP Genel Merkezi, seçmende karşılığı olmayan Fatih Atay'ın adaylığında seçime girmeyi göze alır mı? Fatih Atay bu şartlarda AKP'ye geçmez. "Adayımız sensin" sözü verilmediği takdirde parti değiştirmez. Yönetiği belediyede ekonomik olarak zor günler geçiren Atay, siyasi olarakta zor dönemeçte. Talepleri kabul edilirse AKP saflarında siyasete devam etmekte problem görmeyecektir. Başkanlık koltuğundan kalkmamak için şartları zorluyor. AKP'den beklediği adaylık sözünü alamazsa MHP'nin kapısını çalacağını sanmıyorum. MHP çok zayıf ihtimal gibi görünüyor ancak yine de "kesinlikle olmaz" diyemem. "Bir dönemlik belediye başkanı sıfatıyla siyaseti bırakmayı tercih eder" diye düşünüyorum. Ne pahasına olursa olsun başkanlığı bırakmaması gerektiğini çok iyi bilse de 7 ay sonra tarihin tozlu raflarında yerini alacağı kesin gibi...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.