İsrail’in Gazze saldırılarına tepkiler

İsrail’in Gazze saldırılarına tepkiler

İsrail’in Gazze saldırılarına tepkiler


Gerçek Gazetesi
Yurdun dört bir yanında yapılan İsrail"i kınama eylemlerinden biride Aydın"da yapıldı. Aydındaki İsrail"i kınama eyleminde İsrail"in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için cenaze namazı kılındı. Eylemde İsrail ve Amerikan mallarının protesto edilirken, bu malların Türkiye"de tüketilmemesi için çağrıda bulunuldu.
Atatürk Meydanındaki Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı sendikaların Aydın İl Temsilciliklerinin ve siyasi partilerin destek verdiği İsrail"i kınama eylemine sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcı gruplar adına ortak basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Aydın İl Başkanı Süleyman Alkoç, İsrail"in saldırıları sonucu masum 350 insanın Gazze"de yaşamını yitirdiğini belirterek “İsrail"in Gazze halkına yönelik saldırılarını lanetliyoruz. İsrail"in terörist yüzünü artık bütün dünya görmelidir. Filistin"de akan Müslüman kanının durdurulması için yıllardır harekete geçmeyi başaramayan Müslüman toplumların bu son katliam karşısında sergileyecekleri tavrı merak ediyoruz. Başta hükümetimiz olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ile birlikte İsrail"in terörist eylemlerine karşı her türlü eylemi ortaya koymalıdır” dedi.
Birleşmiş Milletlerdin suskunluğunun saldırıların devam etmesine sebep olacağını ifade eden Süleyman Alkoç “ Bu son vahşet yıllardır kurulmak istenen barış çabasını yıkıp nesiller boyu sürecek kin ve nefreti yükleyecektir. Acı olan dünyanın bu trajediyi gördüğü halde İsrail"i durduracak bir önlem almaya yanaşmamasıdır. Bu tutum hukuk ve insan hakları gibi evrensel değerlere olan inancın yitirilmesine sebep olmaktadır. Dünya"nın geleceği içir artık İsrail durdurulmalıdır” şeklinde konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya"da konuşmasında vatandaşlardan özellikle İsrail ve Amerikan mallarını protesto etmelerini ve her kullanılan İsrail malının bomba olarak bir Filistinliye gere döneceğini belirtti. Sık sık İsrail karşıtı sloganların seslendirildiği eylemin sonunda topluluk hep birlikte Bey Camii"ne geçerek İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için cenaze namazı kılınan namazın ardından kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.