İYİ PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ KARAKAŞ; ÇERÇİOĞLUNA VE CHP'YE DESTEK OLMAYACAĞIZ BEYANI BANA AİT DEĞİLDİR

İYİ PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ KARAKAŞ; ÇERÇİOĞLUNA VE CHP'YE DESTEK OLMAYACAĞIZ BEYANI BANA AİT DEĞİLDİR

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş kendisine ait olmayan ifadeler nedeniyle açıklama yaptı.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş kendisine ait olmayan ifadeler nedeniyle açıklama yaptı.
"Bugün iki ayrı gazeteye yerel seçimler öncesi Genel Başkan Meral Akşener'in ve Genel Merkezin almış olduğu karar üzerine sohbet ettik" diyen Karakaş servis edilen haberlerin kendisini üzdüğünü söyledi.

Karakaş yaptığı açıklamada; "iki ayrı gazeteciye aynı cümleleri kurmama rağmen Nazilli Havadis Gazetesi'nde bana ait olmayan sözlerin sanki kendi beyannımmış gibi haber olarak servis edilmesi beni derinden üzdü" dedi.

"BEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM"
İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'in yerel seçimlerde İYİ Parti kendi adayıyla tüm il ve ilçelerde seçime girecek sözünü hatırlattığını söyleyen Karakaş; "Aydın ölçeğinde siyaset üzerine sohbet ederken benim ne Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu ne de Cumhuriyet Halk Partisini kastederek destek olmayacağız ifadeleri bana ait değildir. Haberi gördükten sonra Aydın Havadis gazetesini arayarak ben böyle bir beyanda bulunmadım bu doğru bir davranış değil dedim.
Gazeteci arkadaşımız 'siz 2024 yerel seçimlerde kendi adayımiçız ile seçimlere katılacağız söylemini destek olmayacağız olarak algıladık' dedi.
Benim söylemediğim cümleleri ben söylemişim gibi yazmış, 'biz böyle anlam çıkardık' diye cevap vermiş olması mesleki anlamda eksiklik olarak görüyorum.
Bir milletvekilinin söylemediği sözleri söylemiş gibi yazmak gazetecilik ilkelerine aykırı olsa gerek. 'Benim işime böyle geldi böyle yazdım' deyip manipülasyon yapmak sadece mesleki değil toplumun ahlak kurallarına da aykırıdır.
Basın mensubu kardeslerimi Basın ilkelerine uyumaya davet ediyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.