İYİ Partili Karakaş:“Bu yitip giden canın hesabını ailesine, arkadaşlarına kim verecek?”

İYİ Partili Karakaş:“Bu yitip giden canın hesabını ailesine, arkadaşlarına kim verecek?”

Yaşanan acı olayın kaza diyerek geçiştirilemeyeceğini kaydeden Karakaş “Bu yitip giden canın hesabını ailesine, arkadaşlarına kim verecek?” diye sordu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, dün akşam Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Yaşanan acı olayın kaza diyerek geçiştirilemeyeceğini kaydeden Karakaş “Bu yitip giden canın hesabını ailesine, arkadaşlarına kim verecek?” diye sordu.

//

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda meydana gelen asansör kazasında ihmalkarlık olduğunu ifade ederek tepki gösterdi. Karakaş; “Yaşamını yitiren Zeren Ertaş evladımıza Yüce Allah’tan rahmet; ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralanan 15 evladımıza da acil şifalar diliyorum. Kaza dedik ama kaza sözcüğü hafif kaldı. İhmalkarlık, alınmayan önlemler bu gencecik ölümü göz göre göre getirdi. Bu yitip giden canın hesabını ailesine, arkadaşlarına kim verecek?” şeklinde konuştu.

Geçen Hafta da Aynı Kaza Yaşanmış

Karakaş; geçen haftada aynı yurtta farklı bir blokta benzer bir kaza yaşandığına dair iddialara dikkat çekerek “Fakat ölüm veya yaralanma olmadığı için asansörün bir süre devre dışı bırakılıp sonra yeniden kullanıma açıldığı yurtta kalan öğrencilerimiz tarafından ifade ediliyor. Düşen asansöründe benzer arızayı defalarca verdiği, öğrencilerin asansörün kaydığını güvenlik görevlilerine söylediği fakat kimsenin önlem almadığına dair çok vahim iddialar var. Çocuğunu zar zor okutmak için evinden uzağa gönderiyorsun, devletin yurduna emanet ediyorsun ve sonuç olarak evladını kaybediyorsun” dedi.

Asansörün Yeşil Etiketi Var Mıydı?

Asansörün güvenli olduğunu gösteren yeşil etiketinin bulunup bulunmadığının hemen açıklanması gerektiğini kaydeden Karakaş, şöyle devam etti:

“Şimdi ben buradan yetkililerimize sormak istiyorum, bu asansörün bakımları en son ne zaman yapıldı? Asansörde yeşil etiket var mıydı? Evlatlarımızı emanet ettiğimiz KYK yurtlarında asansörler hangi standartlara göre yapılıyor, hangi markalar kullanılıyor, bakımları ve kontrolü nasıl sağlanıyor? Gençlerin barınma sorunu zaten vardı, şimdi bir de can güvenliği sorunu mu ortaya çıktı? Devletin üniversitesinde gençler intihar ediyor, devletin yurdunda asansör düşüyor. Bu ülkenin evlatlarına karşı hiçbir sorumluluk mu taşımıyorsunuz? Hepimiz, geleceğimiz olan bu evlatlarımız için bu sorumluluğu taşımak zorundayız! Sorumluların, varsa ihmali olanların ortaya bir an önce çıkarılarak en ağır şekilde cezalandırılması için konunun yakından takipçisi olacağım. Kimse bu ülkenin geleceği olan evlatlarımızı sahipsiz sanmasın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.