Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Özgecan Parkı’nda eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Özgecan Parkı’nda eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Özgecan Parkı’nda eylem

Aydın Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerine dur demek için Özgecan Parkı’nda eylem yaptı.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bir gurup kadın ‘Laiklik İçin Direneceğiz’ yazılı pankartlar ile kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Özgecan Parkında, haklarımızdan ve özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğiz sloganları attılar.
Grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Paltformu üyesi Hazal Aşkın, her gün yaşamı pahasına hakları için mücadele eden kadınların hikâyeleriyle uyandıklarını belirterek, “Her yaştan kadın boşanmak istediği için öldürüldüğünü ve kendi hayatına dair karar almak isterken işkenceye maruz kaldığını vurgulayan Aşkın, “Bir erkeğin cinsel saldırısına direndiği için yaşamından oluyor, cinsel kimliğinden ötürü linç ediliyor ve tehditlere maruz kalıyor. Şort giydiğimiz için dahi saldırıya açık hale geldiğimiz çok baskıcı bir dönemdeyiz. Ancak bu baskılar karşısında kadınlar susmuyor, daha fazla birbirine sahip çıkıyor. Gençler okullardaki cinsel şiddeti ortaya çıkarıyor. Tüm kadınlar hayatın zorluklarına rağmen mücadeleci ve hakları için direnmeye devam ediyor. Kadınların karşısına çıkan 10 temel mücadele alanlarımız için, özgürlüğümüze kast edilen bu günlerde 30 ilde meydanlarda birlikteyiz. Bir kadının nasıl bir kıyafetle dolaşacağına kimse karar veremez ve mırıldanamaz.” dedi.
Özgürlüğümüz için laiklik mücadelesini sürdüreceğiz
Özgürlüğümüz için laiklik mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan gurup sözcüsü Aşkın ,”Mücadelemizle yakın zamanda Ayşegül Terzi’ye saldıran kişi tutuklandı. Bir kadının nasıl bir kıyafetle dolaşacağına kimse karar veremez ve mırıldanamaz. Bizlerin kendi hayatımıza dair aldığımız kararlara karşı IŞID zihniyetleriyle saldırıların ilk hedefi Laiklik oluyor. Çünkü Laiklik, tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz modern haklarımızı savunabilmemizin temelidir. Laiklik her kadının kendi yaşam şekline göre istediği kıyafeti giyebilmesidir. Laiklik yoksa ne boşanma hakkımızdan ne eğitim hakkımızdan ne özgürlüğümüzden nede cinsel yönelimlerimize dair özgürce alabildiğimiz kararlarımızdan bahsedebiliriz. Dün bir kadın olarak sus diyenler, bugün çocuk doğurmazsan eksiksin, erkeğine itaat et diye bizlere seslenirken içindeki şiddeti bu sözlerden destek alarak kadınlara zarar veren erkeklerin sırtlarını sıvazlıyor. Biz Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar olarak, tüm meydanlardan bu kadın düşmanlarına sesleniyoruz. Değil mırıldanmak bizlerin kendi hayatımıza dair verdiğimiz kararlar ve modern haklarımız için ağzınızı dahi açamazsınız. Bizler başta yaşam hakkımız olmak üzere tüm haklarımızı savunmaya bu meydanlardan devam edeceğiz. Tüm kadınlar için haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz. Laiklik için direneceğiz” diye konuştu.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yapılan basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.