KANAL A ÇALIŞANLARI MAĞDUR

KANAL A ÇALIŞANLARI MAĞDUR

5 ay süre geçmesine rağmen personelin ödemeleri hala yapılmadığı gibi; kanal yöneticileri bile konuyla alakalı muhatap bulamıyor.

Gerçek Gazetesi

A televizyonu çalışanları tweetter da (kanalatvmagdurları) yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.. 

1997 yılında yayın hayatına başlayan Kanal A televizyonu 31 Ekim 2017 tarihinde yayın hayatını durdurmuştu. Ardından personeli toplayan Kanal A televizyonunun patronları Ahmet ve Mustafa Kaya herkesle helalleşeceklerini ve tüm hakedişlerini ödeyeceklerini söylemlerine rağmen sözler tutulmadığı belirtiliyor.

5 ay süre geçmesine rağmen personelin ödemeleri hala yapılmadığı gibi;  kanal yöneticileri bile konuyla alakalı muhatap bulamıyor. Bu konuda oldukça mağdur olan Kanal A çalışanlarının evlerine haciz geldi. Kimi personel cep telefonlarını hatta yüzüklerini satmak zorunda kaldı.

Daha fazla dayanamayan personel harekete geçti, sosyal medyada #kanalatvmagdurları adlı hashtag açan personel buradan derdini anlatmaya çalışırken, bir yandan da siyasilerden destek arıyor.

Birçok milletvekili ve bakanla görüşen, Cumhurbaşkanına mektup yollayan personel sadece haklarını istiyor. Personel  bir de Metin hazırlayarak bu metni sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

İşte Kanal A personelinin durumunu anlatmak için kaleme aldığı o yazı;

"Kıymetli Dostlar,

Kanal A televizyonu çalışanları olan bizler, yıllar boyu evlerinize konuk olduk. Yalnızlığınızı paylaştık, haberlerden haberdar ettik, bilmedikleriniz konusunda bilgilendirdik, duygularınıza tercüman olduk, sizleri güldürüp güzel zamanlar geçirmenize yardımcı olduk.

Aslında en önemlisi, siz farkında olmadan, en yakın dostunuz olduk. Bu durum 31Ekim 2017’ye kadar böyle devam etti. O tarihe kadar bizler Kanal A televizyonu çalışanlarıydık. Ne yazık ki 31 Ekim 2017 itibariyle çalıştığımız yayın kurumu, Kanal A, yayınlarını durdurdu ve ekranını kararttı.

Bu durum yaklaşık 3 yıldır maaşlarımızı aksatan kanalın sahipleri tarafından ekonomik güçlükle bile tanımlanmadı ama dışarıda konuşulanlara göre ekonomik durum, iş dünyası gibi kimi söylemlerle açıklanmaya çalışılabilir. Kanal A personeli olarak bizler son 3 yıldır yaşanan aksamaların ardından, özellikle yoğunlaşan bir şekilde, 15 Temmuz 2016’dan itibaren yaklaşık 8 ay maaş almadan çalıştık.

Hemen her türlü fedakarlığı yapan bu onurlu insanlar, sırf kurumları kapanmasın diye bağrına taş basarak her türlü güçlüğü göğüslemeye çalıştı. Aramızda ev sahibiyle yüz göz olmayan, icra takibine uğramayan, telefonunu, arabasını ve hatta elindeki varını yoğunu satıp borcuna vermeyen yok gibi.

Ne yazık ki bizlerin bu fedakarlığına patronlarımız aynı katkıyı vermedi. Türlü yalan ve aldatmacalarla uzun süre sabrımız zorlandı. Sorunlarımızdan haberdar olmalarına rağmen hiçbir çare bulmadılar. Sonucunda bir gün aniden kanalı kapattıklarını açıkladılar.

Hemen ardından da, doğal olarak, maaş ve tazminat alacaklarımız gündeme geldi. Kanal sahipleri bizleri gruplar halinde çağırıp gerekli görüşmeleri yapacaklarını, alacaklarımıza karşılık bizlere değerli evrak vererek helalleşeceklerini söylediler. Ancak bu da başka bir yalanlar manzumesi çıktı.

Kanalın kapanmasının üzerinden 4,5 ay geçmesine rağmen değil sözlerini tutmak, bizimle muhatap bile olmadılar ve artık telefonlarımıza bile çıkmaz oldular. Gelinen noktada, yaşanan mağduriyetlerin daha ağır sonuçlar vermemesi için biz Kanal A çalışanları, biriken maaşlarımız ve tazminat alacaklarımızın ivedilikle tarafımıza ödenmesini istiyoruz.

Süreç içerisinde bize karşı gösterdikleri tavır ve davranışlarla haklarımızı verme konusunda kötü niyetli oldukları iyice ortaya çıkan eski patronlarımızın bu tutumuna karşı sizlerin yardım ve ilgilerini bekliyoruz. Özlük haklarımızı alabilme adına devletin, kanal sahipleri üzerinde hak ve alacaklarımızı garanti edecek kayyum atanması için desteklerinizi istiyoruz.

Yıllarca büyük emekler vererek çalıştığımız kurumumuzdan bu şekilde ayrılmış olmak bizi üzse de, şerefle çalıştığımız yılların hakkı olan alacaklarımızın tahsilini istemenin haklı bir talep olduğunu düşünüyor ve emeğimizin karşılığını bir an evvel almayı umuyoruz. Bu konuda gereğinin yapılması için desteklerinizi bekliyor, saygılarımızı sunuyoruz.      

KANAL A ÇALIŞANLARI

Ayrıca Kanal A ve patronlar cephesinden herhangi bir açıklama yapılmazken; Kanal A ' nın patronlarının sahibi olduğu TERMİKEL grubun da zor durumda olduğu, çekleri ödeyemediği, malzeme olmadığı için üretime ara verdiği ve ekonomik olarak bitme noktasına geldiği söylentiler arasında güncelliğini koruyor."

105088.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.