Kara lastikler modaya ayak uyduruyor

Kara lastikler modaya ayak uyduruyor

Kara lastikler modaya ayak uyduruyor

Aydın’da özellikle kırsal kesimlerde kullanılan ve halk arasında ‘kara lastik’ olarak bilinen plastik ayakkabılar şimdilerde modaya uyarak desenlere büründü.
Eskiden genelde köylerde giyilen kara lastikler son zamanlarda moda oldu. Daha önceleri kimselerin beğenmediği ve burun kıvırdığı kara lastikler, günümüzde renklenerek tekrar vatandaşların ilgisini çekmeye başladı. 10-15 TL arasında satılan desenli lastikler raflarda alıcılarını bekliyor. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşların tercihi olan kara lastikler, bağ ve bahçe işlerinde çalışırken oldukça kullanışlı olduğu için uzun yıllardır gelenekselleşmiş bir şekilde kullanılıyorken şimdilerde yaz aylarında denize girerken kullanılan babet haline geldiğini ifade eden Efeler Ayakkabıcılar Çarşısı esnafı Osman Güngör, artık kara lastikler modaya ayak uydurduğunu söyledi.
Efeler ilçesi Ayakkabıcılar Çarşısında ayakkabıcılık yapan esnaf Osman Güngör,”Önceden sadece plastik ayakkabılar siyah renkte üretiliyordu. 2 yıldır artık kara lastikler desenli bir şekilde üretilmeye başlandı. Su geçirmez ve kaymaz özellikte olduğu için çiftçilik yapan vatandaşlar çokça tercih ediyordu. Kara lastiklerin desenlerle süslenmesi ile birlikte artık daha fazla ilgi görmeye başladı. Sırf tezgahta görüp beğenen ve kara lastiği alanlar da oluyor. Ancak çoğunlukla tarımla uğraşan vatandaşlarımız tercih ediyor. Onlarda artık desenli olarak üretilmesinden daha memnun olduklarını söylüyorlar. Kara lastikler artık daha güzel görünüyor. 10 ila 15 TL arasında satılan kara lastikler çiftlikle uğraşan vatandaşların yanında yaz aylarında kumsalda, denizde kullanmak için tercih edenler oldu” dedi.
Satış Elemanı Birgül Koç ise, kara lastiklerde çeşitliliğin ve desenlerin getirilmesinin alıcı adına güzel olduğunu belirterek,”Kara lastikte yapılan bu değişiklikler ile yeni nesillere eskiyi sevdirmek yolunda güzel bir adım olmuş. Desenli lastikler artık vatandaşların çok rahat gündelik hayatta kullanabileceği bir hal almış durumdadır. Satışlar şuan iyi durumda özellikle desenli kara lastikleri gençler tercih ediyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.