KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TATBİK EDİCİSİ VE MUCİDİ

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TATBİK EDİCİSİ VE MUCİDİ

Yazılan çizilen yalanları dolanları gündeme getirdik ve ortaya koyduk

Yazılan çizilen yalanları dolanları günlerdir gündeme getirdik ve iddiaları ortaya koyduk. Uzmanlara danıştık ve eğrisini doğrusunu herkesin anlayabileceği dilden anlatalım diye de uğraştık. Tabi bizlerin gazeteciler olarak şöyle bir avantajı var. Uzmanları yakalayabiliyoruz, uzmanına sorabiliyoruz, uzmanından gelen yanıtı da herkesin anlayabileceği türden, herkesin anlayabileceği dilden yazıyoruz çiziyoruz.

Şimdi yeni furya malum; Büyükşehire çamur atmak... ancak biz daha evvel dedik ki, Haşmet efendi sen bir bak bu işlere... ancak görüyorum ki, ya yeterince araştırmamışsınız ya da biraz mevzuat konusunda güncelliğinizi yitirmişsiniz.

Nereden mi biliyorum?

Eeee dedik ya soruyoruz soruşturuyoruz!..

Bir değil, bazen iki hatta üç bilene, teknik insanlara, danışıyor ve bilginin ortalamasını anladığımız dilden sunuyoruz.

Büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği bu iş tam da tüm kamu kurumlarının yaptığı tür ve usulden. Belediyelerden çok örnek verdiler ama ben size en vurucu olanını söyleyeyim. Karayolları Genel Müdürlüğü bir kere bu yöntemin tatbik edicisi ve hatta usulün de mucidi. Hem tebliğde hem de kanunda verilmiş usullere de tam olarak oturan bir usul… tabi ki kanunun 19. Maddesi uyarınca kullanılan bir usul!..

Haaaaa "idareler bu usulü neden kullanır!" diye sordum soruşturdum ve işin aslı şu çıktı; rekabet dışında hedefleri olan, tabiri caizse derdi iş yapmak olmayan isteklilerin işleri manüpüle etmesini, kamu kaynaklarını çarçur etmesini önlemek adına tüm benzer işlerde kullanılıyor.

Bu idare yani Büyüklehir ise; başka idarelerde görülmeyecek bir açıklıkla mahal listelerinin koordinatlı haritalarını bile isteklilere açmış. Anlayacağınız “pole” pozisyonuna göre her istekli kuruşu kuruşuna hesap kitap yapabiliyor. Nakliyesini bile kuruş kuruş çıkarabiliyor, işte şeffaflık budur diyor uzmanlar!.. Anlayacağın kazın ayağı öyle değil Haşmet efendi!

Koyduğun KİK kararının konusu da başka be Haşmet efendi. Öyle iki numara verip, kostak kostak "ihale uzmanıyım" diye gezmekle olmuyor be!.. O verdiğin karar numarası da dediğin gibi olsaydı keşke. Adamlar kendilerine yapılan hesaplamaya itiraz etmiş, KİK'de onu görüşmüş, hepsi bu!..

Sen de bence; neyin ne olduğunu biliyorsun da işine geldiği gibi konuşuyorsun!.. yok bilmeyip de böyle yapıyorsan daha da kötü vaziyetin be Haşmet efendi…

Bir de diğer konu var ya! "onda neden böyle değil?" diyorsun… O altyapı işi değil be Haşmet efendi… O işte tam 704 poz var be Haşmet efendi!.. Nasıl olcak be elmalarla armutlar bir sepette? “Kafa karıştırmak benim derdim arkadaşlar, yoksa bildiğimden mi konuşyorum” diyorsan o ayrı!..

Diyorum ya anladığından yazıyorsan anlayamamışsın… Anladığını düşünüyorsan zaten sen yanmışsın Haşmet efendi…

Ayrıca istersen karayolları örnekleri de yollayayım sana bir de onlara bak;) Biraz da ordan çalış ne dersin:)))

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.