Karikatür provokatörleri ifadeye çağırıldı

Karikatür provokatörleri ifadeye çağırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin iki yazarını ifadeye çağırdı. Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın önümüzdeki günlerde ifade vermeye gelmeleri bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisine destek için Hz. Muhammed’i temsil ettiği belirtilen karikatüre köşelerinde yer veren Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ı ifadeye çağırdı. Fransa’da 12 kişinin ölümüne neden olan Charlie Hebdo baskını nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi destek için 14 Ocak tarihli gazetesinde karikatür dergisinin bir bölümünü yayınlamıştı.

Gazetenin köşe yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan da derginin yayınladığı ve Hz. Muhammed’i temsil ettiği belirtilen karikatürlere köşelerinde yer vermişti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcılığı, resen soruşturma başlatmıştı.

Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarları ve sorumluları hakkında 100’e yakın suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturmayı yürüten savcı Vedat Yiğit, köşe yazarları Çetinkaya ve Karan’ı ifadeye çağırdı. İki yazar, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifade verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.