“KİTAPLARIN GİZLİ YÜREĞİ” SERGİSİ TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE ZİYARETE AÇILDI

“KİTAPLARIN GİZLİ YÜREĞİ” SERGİSİ TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE ZİYARETE AÇILDI

Serginin açılışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Sanatıyla dünya çapında tanınan, ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde açtığı sergilerle, aldığı ulusal ve uluslararası büyük ödüllerle; ulusal ve uluslararası pek çok dergi ve kitaplar için yaptığı kapaklarla ve kitap illüstrasyonlarıyla öne çıkan ünlü sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun kitap illüstrasyonlarından oluşan “Kitapların Gizli Yüreği” adlı sergisi, sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde, Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla yapıldı.

“Aydınlı sanatseverlerle Tekstil Park Sanat Galeri’mizde, sanatımızın en kıymetli ustalarını buluşturacağız.”
Aydın’ı yeni ve çağdaş bir sanat merkeziyle buluşturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Çağdaş İllüstrasyon sanatımızın dünyaca ünlü ustası Gürbüz Doğan Ekşioğlu, birbirinden kıymetli resimlerinden oluşan, ‘Kitapların Gizli Yüreği’ adlı çok özel bir seçkiyle konuğumuz oldu. Bir büyük usta sanatçıyla yapıyoruz ilk açılışımızı. Aydınlı sanatseverlerle Tekstil Park Sanat Galeri’mizde, sanatımızın en kıymetli ustalarını buluşturacağız. Daha nice çağdaş ustalarımızın sergisiyle sanata değer katmaya devam edeceğiz. Sevgi ve sanat eksilmesin yaşantımızdan” diyerek sanat galerisinin çağdaş ve öncü bir merkez olacağını belirtti.

“Her kitap ayrı bir dünya, ayrı bir evrendir”
Sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu da bu özel sergiyi “1980’li yıllardan başlayarak bugüne kadar yaptığım kitap konulu illüstrasyonlarımdan oluşan bir seçkiyi sergiliyoruz. Her kitap ayrı bir dünya, ayrı bir evrendir, kitap bazen karanlıktaki fener, bazen uçurumdaki köprü, bazen kuşun kanadı, gökyüzündeki güneş, topraktaki çiçektir. Arkadaştır, dosttur, her şeydir. Kitabın verdiği ilham ve çağrıştırdığı imgeler bitmek bilmez… Bu sergiden sonra da kitap konulu illüstrasyonlarımı sürdüreceğim; benim için bir ömür boyunca sadece kitap ile ilgili resim veya illüstrasyon yapmak mümkündür.” diye tanımlayarak bu sergideki yapıtlarının önemini vurguluyor.

Sanatçının, kitap illüstrasyonlarının yanı sıra çok önemli yazarlarla ilgili çizimlerinin yer aldığı sergi, 14 Temmuz tarihine kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.