Kontrole Geldi, İkiz Bebek Sahibi Oldu

Kontrole Geldi, İkiz Bebek Sahibi Oldu

Kontrole Geldi, İkiz Bebek Sahibi Oldu

Türkiye’de birçok kadın korktuğu için sezaryenle doğum yapmayı tercih ederken Aydınlı bir anne kontrol için geldiği hastanede ikiz bebeğini normal yolla doğurdu. Aydın Liva Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Elif Pein Özün Özbay nezaretinde gerçekleşen doğumda ikiz bebek dünyaya getiren Birgül Kalak, normal doğumu tercih ettiği için doğumdan saatler sonra gündelik hayatına başladı.
Türkiye’de ciddi bir sorun olan sezaryen ile doğumun önüne geçilmesi için yapılan çalışmalarla anneler normal doğumu tercih etmeye başladı. Eylül ayında Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Başkanlığı’nda kamu ve özel hastanelerin yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıda il genelindeki doğumların yüzde 56’sının sezaryenle gerçekleşmesinin ardından il genelin başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre; geçen yıl Aydın’da gerçekleşen 13 bin 364 doğumdan 7 bin 610 doğumun sezaryen ile gerçekleşmesinin ardından anne adaylarını bilinçlendirme çalışmasına gittiklerini belirten Liva Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, annelerin normal doğumu tercih etmeye başladıklarını söyledi.
“İkizlerini Normal Doğumla Dünyaya Getirdi”
Aydın’da yaşayan ve Birgül-Yasin Kalak çifti kontrol için gittikleri Aydın Liva Hastanesi’nde ikiz bebek sahibi oldu. Anne adayı Birgül Kalak’ı kontrol eden Dr. Elif Pelin Özün Özbay, “Anne Birgül Hanım’a normal doğumun önemini anlattık. Kendisi de bilinçli bir annemiz. İkizlerini normal doğuma dünyaya getirdi. İkiz bebeklerde normal doğum nadir görülen bir uygulama olsa da hem anne hem de bebeklerin sağlığı açısından normal doğumu tavsiye ediyoruz” dedi.
Daha önceki çocuğunu da normal doğumla dünyaya getirdiğini belirten Anne Birgül Kalak, “Gerek Sağlık Bakanı gerekse doktorum normal doğumun önemini sürekli dile getiriyordu. Normal doğumun daha sağlıklı olduğunu biliyorum. 5 dakika gibi bir sürede ikizlerim sağ salim dünyaya geldi. Başta doktorum olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.