KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN AKILLI ŞEHİRCİLİK İÇİN ÖNEMLİ ADIM

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN AKILLI ŞEHİRCİLİK İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Kuşadası Belediyesi’nin, birimleri arasında koordinasyonu en üst seviyeye çıkarmak, kentte talep ve ihtiyaçlara uygun yatırımlar gerçekleştirmek ve gelir-gider analizi yapmak amacıyla kurduğu ‘Akıllı Şehircilik Birimi’ çalışmalarını tamamladı.

Kuşadası Belediyesi’nin, birimleri arasında koordinasyonu en üst seviyeye çıkarmak, kentte talep ve ihtiyaçlara uygun yatırımlar gerçekleştirmek ve gelir-gider analizi yapmak amacıyla kurduğu ‘Akıllı Şehircilik Birimi’ çalışmalarını tamamladı. Ekiplerin kenti dolaşarak elde ettiği imar ve numarataj bilgilerinin ortak bir veri havuzunda toplandığı saha çalışması sonucunda Kuşadası Belediyesi çeşitli kalemlerde elde ettiği vergi gelirlerini artırdı.

Akıllı kent olma yolunda önemli adımlar atan Kuşadası Belediyesi’nin geçen yıl Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde kurduğu ‘Akıllı Şehircilik Birimi’ tarafından sürdürülen saha çalışması tamamlandı. Harita, yazılım mühendisi ve istatistikçilerden oluşan birim, yaklaşık 15 ay süren çalışmada Kuşadası’nın 23 mahallesini dolaşarak cadde ve sokaklardaki imar ve numarataj bilgilerini topladı. Kuşadası’nın bina stoğu hakkında detaylı bilgi edinmek amacını da taşıyan çalışmada konutların ve işyerlerinin kapılarına taşınmazların çeşitli özelliklerini içeren karekod etiketleri yapıştırıldı.

KENTİN DİJİTAL HARİTASI OLUŞTURULDU

Akıllı Şehircilik Birimi ekipleri saha çalışması sırasında bir yandan da çöp konteynerleri, bankamatikler, karekodlu geri dönüşüm kafesleri, elektrik trafolarının yerleri ve merkeze uzak mahallelerdeki yolların fiziki durumları gibi bilgiler de topladı. Daha sonra elde edilen tüm bilgiler ortak bir veri havuzuna kaydedilerek kentin dijital haritası oluşturuldu. İlerleyen dönemde kentteki otel, restoran ve turistik işletmelerle ilgili bilgilerin de yer alacağı harita sayesinde Kuşadası Belediyesi’nin birimleri arasında iletişim ve koordinasyon en üst seviyeye çıkacak.

KUŞADASI BELEDİYESİ’NİN GELİRLERİ ARTTI

Kuşadalıların daha şeffaf, verimli ve katılımcı belediyecilikle buluşturan çalışmanın Kuşadası Belediyesi’ne en önemli katkısıysa vergi gelirlerinin artması oldu. Elde edilen bilgiler sayesinde Kuşadası Belediyesi emlak vergisi, katı atık vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan reklam vergisi gibi çeşitli kalemlerde yaklaşık 20 milyon TL ek gelir elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.