KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 16 BİN 500 LİTRE SÜT DESTEĞİ

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 16 BİN 500 LİTRE SÜT DESTEĞİ

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alım gücü giderek düşen ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına süt ve beslenme desteğinde bulunmayı sürdürüyor.

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alım gücü giderek düşen ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına süt ve beslenme desteğinde bulunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bugüne kadar ailelere 16 bin 500 litre süt ile 9 bin 500 beslenme paketi ulaştırıldı.

Sosyal belediyecilik alanında yaşama geçirdiği çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, kentte yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü giderek düşen dar gelirli kesimlerin 2-5 yaş arasındaki çocuklarına aylık 8 litre süt, okula giden 7-14 yaşlarındaki çocuklarına ise 5 günlük beslenme paketi desteğinde bulunmaya devam ediyor. Mart ayında başlatılan uygulamada süt desteği, 1 litrelik tetra pak ambalajlar içerisinde süt dağıtım araçları tarafından, içerisinde sandviç ekmeği, çiğ kuruyemiş, mevsim meyvesi, su, süt veya meyve suyu bulunan beslenme paketleri ise kent genelinde oluşturulan dağıtım noktalarından ailelere ulaştırılıyor.

Kuşadası Belediyesi’nin süt ve beslenme çantası desteğinden faydalanmak isteyen aileler başvurularını ‘sutdestegi.kusadasi.bel.tr’, ‘beslenmecantasi.kusadasi.bel.tr’ adresleri veya 444 71 14 numaralı Güvercin Masa hattı aracılığıyla yapabiliyor. Çocukların sağlıklı gelişimlerine ve beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla yaşama geçirilen projelerde, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bugüne kadar ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına 16 bin 500 litre süt ile 9 bin 500 beslenme paketi ulaştırıldı. Beslenme paketi desteği okulların yaz tatiline girdiği dönemde sona erecek. Süt desteği ise yıl boyunca devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.