KUŞADASI’NDA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

KUŞADASI’NDA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleştirilen bir programla devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmenlik’ unvanını kabul edişinin yıl dönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kuşadası’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ataman’ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Bahçeşehir Koleji’nde düzenlenen programla devam etti. Programa, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra öğrenci, öğretmen ve veliler de katıldı. Programdan önce ‘Öğrencinin gözünden öğretmen’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray Eryılmaz ve Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman tarafından ödülleri verildi. Ardından yıl içinde emekli olmuş öğretmenlere meslekte şeref belgeleri takdim edildi.

KUTLAMALARA RİTM VE SAZ GRUBU RENK KATTI

Kutlama programına Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi öğretmenlerinden kurulu olan ritim ve saz grubunun sergilediği darbuka şov büyük renk kattı. Şefliğini müzik öğretmeni Berna Ünsal’ın yaptığı, matematik öğretmenleri Didem Katırcıoğlu ve Duygu Hız, biyoloji öğretmenleri Aysun Heyik Saydam ve Seyhan Yüksel, kimya öğretmeni Gülçin Atam Didikoğlu, edebiyat öğretmeni Sevim Yeşilyurt ve tarih öğretmeni Hürmüz Yağız’dan oluşan grubun darbuka ile çaldığı hareketli parçalara salondakiler de alkışla tempo tutarak eşlik etti. Kutlama programı çeşitli halk oyunları gösterileri ve öğretmenlerin verdiği konserin ardından sona erdi.

‘ÖĞRETMENLİK CESARET İSTEYEN BİR MESLEKTİR’

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Bahçeşehir Koleji’ndeki kutlama programında yaptığı konuşmada, “Öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım. Ülkemizi emanet edeceğimiz gelecek nesillerimizi yetiştiren ve her zaman görevlerini fedakârca icra eden öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Öğretmenlik cesaret isteyen mesleklerin başında geliyor. Cehaleti ancak öğretmenlerimiz sayesinde yenebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.