KUŞADASI’NDA EVDE BAKIM HİZMETİ DEVAM EDİYOR

KUŞADASI’NDA EVDE BAKIM HİZMETİ DEVAM EDİYOR

Kuşadası Belediyesi tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlara ihtiyaç duydukları bakımı ev ortamında sağlayabilmek amacıyla kurulan “Evde Bakım Birimi” büyük bir titizlikle hizmet vermeye devam ediyor.

Kuşadası Belediyesi'nin yatağa bağımlı, yaşlı veya engelli olmaları nedeniyle ev işlerinde ve kişisel bakımlarını yapmakta güçlük çeken vatandaşlar için oluşturduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Birimi çalışmalarını sürdürüyor. 16 kişiden oluşan ekip ayda 141 haneye ziyarette bulunarak ev temizliklerini ve kişisel bakımlarını yapıyor. Her gün 25 evi ziyaret eden evde bakım birimi personeli, gördükleri tadilat ve tamirat işlerini Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine bildiriyor. Yapılan başvuruların ardından sosyal incelemesi tamamlanan ve hizmetten yararlanmaları uygun görülen kişiler ise aldıkları hizmetten oldukça memnun.

“ONLAR BENİM MELEKLERİM”

Alacamescid Mahallesi’nde oturan ve altı sene önce geçirmiş olduğu boyun fıtığı ameliyatı sonrası yatağa bağımlı olan 54 yaşındaki Meltem Şen evde bakım hizmetinden çok memnun olduğunu ifade ederek “Başkanımız Ömer Günel’e bu hizmeti verdiği için çok teşekkür ederim. Evime gelerek banyomu yapmama yardım eden evde bakım ekibi benim meleklerim. Her Perşembe onların gelmesini bekliyorum, büyük bir özveriyle yanımda oluyorlar. Çok güler yüzlü ve tatlı dilli bir ekip” dedi.

“EVDE BAKIM EKİBİ İLE İŞİMİZ ÇOK KOLAYLAŞIYOR”

Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 78 yaşındaki Aynur Yetik ise evde bakım ekibinin ev temizliği için haftada bir gün geldiğini ve çok memnun olduğunu belirterek “Kuşadası Belediyesi’ne bu hizmeti bize sunduğu için çok teşekkür ederim. Evimde %93 engelli olan kızım Gülay Yetik’le birlikte yaşıyorum. Yaşımdan dolayı ev temizliği yapmak benim için zor oluyor. Sosyal Yardım İşleri Evde Bakım ekibi sayesinde işimiz çok kolaylaşıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.