KUŞADASI'NDA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

KUŞADASI'NDA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesiyle 'Gazilik' unvanının verilişinin yıl dönümü olan '19 Eylül Gaziler Günü', Kuşadası'nda düzenlenen bir törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda saat 10.30'da başlayan törene; Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Turan, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Karagöz, Kuşadası Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Üsteğmen Eren Dürüster, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yiğit ve diğer protokol üyeleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

“GAZİLİK ÖMÜR BOYU TAŞINACAK BİR UNVANDIR”

Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yiğit, gaziliğin önemine dikkat çekerek, “Bugün gazilerimizle birlikte olmanın gururunu yaşıyorum. Milli mücadele sonrası kazanılan büyük zaferin mimari Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik ve gazilik unvanın verildiği günün 101. yılını idrak ediyoruz. Gazilerimiz Türk kahramanlığının destanıdır. 19 Eylül Gaziler Günümüz tüm gazilerimize kutlu olsun” dedi.

“BİRLİĞİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel ise , “Şehitlerimizi rahmetle gazilerimi ise minnetle anıyoruz. Şehitlik mertebesini ve gazilik unvanını gelecek nesillere çok iyi aktarmalıyız, anlatmalıyız. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Geçmişte olduğu gibi bugün de harici ve dâhili bedhahlar var. Bundan sonra da var olacaklar. Bu nedenle birliğimizi ve dirliğimiz korumak zorundayız “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, halk oyunu gösterileri ve günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla sona erdi. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Kuşadası Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Turan ile diğer protokol üyeleri, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ardından şehit ve gazi aileleri ile Gazibeğendi Arya Tesislerinde öğle yemeği yendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.