Kuşadası’nda yerel siyaset ısınıyor

Kuşadası’nda yerel siyaset ısınıyor

CHP İLÇE BAŞKANI ESAT ALTUNGÜN'ÜN AĞIR ŞEKİLDE ELEŞTİRDİĞİ KUŞADASI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ENGİN BERBEROĞLU, ALTUNGÜN'E SERT CEVAP VERDİ - ENGİN BERBEROĞLU, "CHP İLÇE BAŞKANI ESAT ALTUNGÜN BENİ KENDİSİYLE KARIŞTIRIYOR”

Gerçek Gazetesi
Yerel seçimlere 14 ay kala Kuşadası'nda yerel siyaset demeçlerle ısınmaya başladı. Geçen hafta yapılan CHP Kuşadası ilçe kongresinde seçimi kazanan yeni ilçe Başkanı Esat Altungün'ün ağır şekilde eleştirdiği Kuşadası'nın eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu, Altungün'e sert cevap verdi.
Bilindiği gibi CHP'den iki dönem Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan Engin Berberoğlu, 2004 yerel seçimlerine 1,5 ay kala partisinden istifa ederek DYP'ye geçmiş, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinin ardından buradan da istifa ederek bağımsız kalmıştı. Son dönemde ismi yeniden CHP ile anılmaya başlanan Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan Engin Berberoğlu'na CHP kongresi sırasında CHP'nin yeni ilçe Başkanı M. Esat Altungün tarafından ağır suçlamalarda bulunulmuştu. Kongrede yaptığı konuşmada Berberoğlu'nu
görev yaptığı 10 yıl boyunca Kuşadası'na ihanet etmekle suçlayan Altungün, "Partimizden, iki dönem ve 10 yıl boyunca Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan bir zat Kuşadası'na büyük ihanet etmiş, yolsuzluklar yapmış ve Kuşadası'nı peşkeş çekmiştir. Şimdi partimizden kaçan bu zat, ilçe kongresi öncesi seçimlere bulaşmış ve benim aleyhime çalışmıştır" demişti.
CHP'nin yeni ilçe Başkanı Esat Altungün'ün bu açıklamasına Kuşadası eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu'ndan cevap geldi. CHP kongresinde kesinlikle taraf olmadığını ve yönlendirmede bulunmadığını belirten Berberoğlu, şöyle konuştu: "Sadece Davutlar belde başkanı Nejat Yaşatan'ı aradım ve tavsiyelerde bulundum. Bunun dışında kimseyi aramadım. Ayrıca ben, 1976 yılından beri CHP'nin gençlik kolundan başlayarak yönetim kurulu üyesi, ilçe saymanlığı, ilçe sekreterliği, ilçe başkanlığı ve 10 yıl boyunca da
belediye başkanlığı görevlerinde bulundum. Bu görevleri yapmış biri olarak CHP'lilerle konuşmam ve onların beni aramasından doğal hiçbir şey olamaz. Kaldı ki benim CHP'den hangi şartlarda ayrıldığımı tüm Kuşadası halkı bilmektedir. Bunun yanında, ben hiçbir şekilde müdahil olmadığım halde Esat Altungün delege seçimlerinden itibaren benim adımı kullanarak 'Engin Berberoğlu ile beraberiz' diyerek oy toplamıştır. Ben bu seçimlere müdahil olsaydım Esat Altungün bu kadar delegeyi toplayamazdı."
Bu arada, yazılı açıklama yapan Kuşadası eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu, CHP ilçe Başkanı Esat Altungün'ü Kuşadası Belediyesi'nin kanını emmekle suçladı. Kendisinin 10 yıl belediye başkanı olarak onur ve şerefiyle görev yaptığını anlatan Berberoğlu, "Benim onur ve şerefle görev yaptığım dönemlere çamur atan CHP ilçe Başkanı Altungün kendisiyle beni karıştırmaktadır" ifadelerini kullandı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.