KUŞADASI'NIN İKİ TARİHİ EVİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLDU

KUŞADASI'NIN İKİ TARİHİ EVİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLDU

Kuşadası Belediyesi tarafından bir süre önce bakım ve onarıma alınan Reşat Nuri Güntekin’in ‘Çalıkuşu’ romanının kahramanı Feride’nin kaldığı ev olarak bilinen Çalıkuşu Evi ile ‘Efe Suphi Evi’ törenle açıldı.

Kuşadası'nın tarihi aksı üzerinde yer alan Yıldırım Caddesi'ndeki 'Çalıkuşu Evi' ile 'Efe Suphi Evi, Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan tadilat işlerinin tamamlanmasının ardından düzenlenen bir törenle açıldı. Açılış törenine, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcıları Oğuzhan Turan, Seyfi Seyhan Suvari, Özgür Batçıoğlu, Yusuf Atak ile belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Ömer Günel, Kuşadası'na çok önemli iki kültür evi kazandırdıklarını belirterek, "Her iki evi de aktif olarak kullanacağız. Kentimize gelen edebiyat dünyasının önemli isimlerini çok güzel bir ortamda ağırlayacağız. Kuşadası'na davet edeceğimiz yazarlar, belli sürelerle Efe Suphi Evi'nde konaklayarak Çalıkuşu Evi'nde düzenlenecek etkinliklerde okurlarıyla buluşacak. Ayrıca eserlerini gereken sakinlik ve dinginlik içinde yazabilecek" diye konuştu.

Töreninin ardından Başkan Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri Çalıkuşu Evi ile Efe Suphi Evi’ni gezerek Arkeolog Ayşe Gökdemir Çalışkan’dan aslına uygun olarak yapılan tadilat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.