Mecliste gerginlik

Mecliste gerginlik

Belediye meclis toplantısında gerginlikAydın Belediye Başkanı Ortekin ile AKP grubu arasında tartışmalar yaşandı

Gerçek Gazetesi
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in partisi AK Parti'den istifa etmesinin ardından meclis toplantılarının da uyumu bozuldu. 15 Maddelik gündemi görüşmek üzere toplanan Aydın Belediye Meclisi'nde belediye aleyhine açılacak olası haciz davalarına karşı alınmak istenen karar çoğunluğun oylarıyla reddedildi.
Akşam saat 18.00'de Belediye Meclis Salonu'nda başlayan toplantıda AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya geçen dönem vermiş olduğu Belediye'nin hesapları ile ilgili soruların cevabını halen alamadığını belirterek bu konularda bilgi edinmek istediklerini söyledi.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin Başkanlığı'nda gerçekleştirilen oturumda 2008 yıl ücret tarifesi, 2008 yılı performans programı ve 2008 yılı analitik bütçesi görüşmeleri oy birliği ile komisyona havale edildi.
Olası haciz davalarına karşı gündemin 6. maddesinde yer alan olası haciz davalarına karşı 'Belediye'nin bankalardaki mevcut paraları belediye bütçesine gelir kaydedilen paralar olduğundan, söz konusu paraların ammeye tahsili olduğuna dair karar alınması' konusu mecliste tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyelerinden Avukat Zeynep Toker, hukuki olarak böyle bir kararın alınmasına gerek olmadığını belirtti. Bu uygulamanın yıllardır devam ettiğini belirten Belediye Başkanı İlhami Ortekin, usul gereği böyle bir karar alınması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan AK parti Gurup Başkanı Şevket Kaya "Başkanım geçen dönemki toplantılarda 'Belediyenin kimseyi günü geçmiş borcu yok. Alacağı olan varsa gelsin' demiştiniz. Belediye paralarının haczedilmesi gibi bir durum mu var ki böyle bir karar ihtiyaç duyuluyor" dedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Şevket Kaya'yı belediyenin menfaatine düşünmesini ve belediye için çalışmasını isteyerek "Her kurumun veya şirketin borcu vardır. Senin şirketin hiç borcu yok mu? Yarın sabah borçlarını sıfırla ben de belediyenin borçlarını sıfırlarım" dedi. Şevket Kaya bunun üzerine "Ak Parti olarak Aydın'ın geleceği için çalışıyoruz. Gelecek nesle iyi bir belediye bırakmalıyız. Bu borçlardan biz de sorumluyuz. Bu nedenle varsa belediyenin borcu ödenmelidir" dedi.
Yaşanan tartışmalar üzerine gündem maddesi oylamaya geçilmeden önce AK Parti gurubu oturuma 10 dakika ara verilmesini istedi. Daha sonra yapılan oylamada Aydın Belediyesi'nin bankalardaki parasının 'ammeye tahsisli' para olduğu ve haczedilmemsi için alınmak istenen karar Başkan Ortekin'in çift sayılan oyuna rağmen oy çokluğu ile reddedildi.
Bu arada Belediye'nin Çöp Deponi Alanı Projesi'ni gerçekleştiren firmaya olan borç nedeniyle ilgili firmanın ve SSK primleri nedeniyle de Sosyal Güvenlik kuruluşunun belediyeye haciz girişiminde olduğu öğrenildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.