MERSİN: "6 YAŞINDA BİR FİDAN"

MERSİN: "6 YAŞINDA BİR FİDAN"

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yazılı bir açıklama yaptı. Mersin, "Sandıkta, Aydın da, Fırat kenarındaki seçmen de, Artvin’li seçmen de tek tek hesabını soracak sizden Nur Elif’lerin"dedi.

Mersin'in yazılı açıklaması şöyle:

Bugün sizlerle pazarın, çarşının, mutfağın AKP iktidarı yüzünden geldiği hali paylaşmayacağım. Isınamayan evlerimizi, ödenemeyen elektrik doğalgaz faturalarımızı, pazarın hurdasını almak zorunda kalan emeklimizin halini anlatmayacağım.

Bugün artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu ülkede daha birkaç gün evvel 6 yaşında minicik bir beden, 6 yaşında bir fidan, oyuncak bebekleriyle oynaması gereken yaşta bir kızımız yaşadığı evde açlıktan öldü.

Bu ülkenin, AKP iktidarının aile bakanlığı ise minik beden can verdikten sonra duruma müdahil oldu, ölmek üzere olan diğer iki kardeşi koruma altına aldı.

Görüyor musunuz sevgili Aydınlılar,

AKP’nin yarattığı Türkiye portresinde artık çocuklarımız açlıktan ölüyor.

Nerede aile bakanlığı, nerede AKP’li yetkililer? Hepsi dut yemiş bülbül gibi sustu kaldı.

Sözde bunlar, “Biz Fırat’ın kenarında kaybolan koyundan sorumluyuz” diyorlardı değil mi? Ne Fırat’ın kenarı yahu memleketin göbeğinde açlıktan çocuk ölüyor çocuk daha ötesi var mı?

O bizi kıskanıyor dedikleri Avrupa’da benzer bir hadise olsaydı, o hükümeti yönetenler o koltuklarda oturabilir miydi sevgili hemşehrilerim? Bizim çocuklarımızın, geleceğimizin değeri bu kadar mı? İşte AKP hükümetinin geldiği nokta… İşte kelimelerin düğüm düğüm boğazımıza takıldığı an.

Unutma ey AKP Nur Elif’i, açlığa mahkûm ettiğiniz o kızımızın hesabını vermekten ancak sandığa kadar kaçacaksınız. Sandıkta, Aydın da, Fırat kenarındaki seçmen de, Artvin’li seçmen de tek tek hesabını soracak sizden Nur Elif’lerin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.