MERSİN: AKP ÇİFTÇİYİ BANKALARA ESİR EDİYOR

MERSİN: AKP ÇİFTÇİYİ BANKALARA ESİR EDİYOR

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin yaptığı yazılı açıklamada AKP'nin çiftçiyi bankalara esir ettiğini söyledi.

Başkan Mersin'in yazılı açıklaması şöyle:

AKP’nin en hesapçı vekili Mustafa Savaş dün bir açıklama yapıyor. Sözde müjde veriyor arkadaş; iflasın eşiğine gelmiş, topuğuna kadar borçlandırılmış çiftçimizin elektrik borçları tabir-i caizse taksitlendirilecekmiş. Banka aracılığıyla tabiki. Bundan sonra diğer banka borçları yetmezmiş gibi, bir de elektrik faturaları yüzünden bankalar tepesine binecek çiftçimizin. Bunu da hiç yüzü kızarmadan müjde diye millete anlatacak.

“Ey çiftçi kardeşim, evet sizleri resmen batırdık, elektrik firmalarına esir ettik ama korkmayın bundan sonra sadece bankaların esirisiniz” diyecek.

Mustafa Savaş, millete kredi değil, ucuz maliyet lazım ucuz. Avrupalı çiftçi gibi ucuza gübre lazım, mazot lazım, tohum lazım. Anlıyor musun?

Sadece gübre fiyatlarına bir yılda %400’e yakın zam gelmiş. Hayvan yemi fiyatları sadece geçen yıldan bu yana ikiye katlanmış. Mazot deseniz her yeni gün zam geliyor. Bir yılda onun fiyatı da %315 artmış, daha sayayım mı? Sen hala daha Türk çiftçisini kandırabileceğini falan mı sanıyorsun. Batırdınız milleti batırdınız.

Artık gerçekten sözün bittiği yerde herkes. Milletin canı burnunda! Senin beylik lafların, halktan kopukluğun bile kimsenin umurunda değil artık, bitiksiniz siz, bittiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.