MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL: ENFLASYONUN UÇUŞU SÜRÜYOR

MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL: ENFLASYONUN UÇUŞU SÜRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Eylül ayında da enflasyonun uçuşunun sürdüğünü belirterek talimatlı açıklanan rakamlarla enflasyonun düşük gösterilmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu aylık yüzde 3.08 yıllık ise yüzde 83.45 arttı. Üretici enflasyonundan ise makas daha da açılarak aylık 4.78 yıllık ise yüzde 151.50 oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül açıklanan rakamları değerlendirdi.


Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı rakamların talimatlı rakamlar olduğunu belirten CHP Aydın Milletvekili Bülbül, “TÜİK eylül ayında bizi şaşırtmadı ve yine talimatla kendilerine iletilen rakamları açıklayarak enflasyonu olduğunun altında göstermeye çalıştı. Açıklanan rakamlara zaten inanmıyorduk ama TÜİK bu rakamları açıklayarak kendini küçük düşürmeye devam ediyor. Markete, pazara gidenlere gerçek enflasyon rakamlarını sormak lazım. Temel ihtiyaç malzemelerinden, ekmeğe, suya, giyeceğe, yakıta, enerjiye yüzde 100’den gelen fazla zamlar yaşanırken ve ürün fiyatları her geçen gün artmaya devam ederken kimse bizden TÜİK’in açıkladığı bu rakamlara inanmamızı beklemesin. Enflasyonun hızlı uçuşu devam ediyor ve ülke ekonomisi olarak da uçurumdan aşağı hızla yuvarlanıyoruz. Yanlış ve tutarsız ekonomik politikalarla esnaf, çiftçi, ev hanımı, sanayici ve toplumun tüm kesimi ekonomik olarak her geçen gün daha da yoksullaşıyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.