Milli bakiye, AKP tarafından tek tek satıldı

Milli bakiye, AKP tarafından tek tek satıldı

CHP Aydın il başkanı Hikmet Saatçı'nın yazılı basın açıklaması yaptı

Saatçı'nın yazılı basın açıklaması şöyle:

Malum; mülkiyeti hazineye yani milletimize ait birçok kamu iktisadi teşebbüsü şimdiye kadar üç otuz paralara elden çıkarıldı. Cumhuriyet dönemi kazanımları yani milli bakiye, AKP hükümetleri tarafından tek tek satıldı.
Peki, elimizde kalan birkaç KİT’de durum ne?
Bakın TCDD’ye bu yılın ilk 7 ayında 21 milyar lira kaynak aktarılmış. Hazineye borcu 7 buçuk milyar liraya dayanmış.
Bu arada tabii ki tıpkı Karayollarında olduğu gibi TCDD’de yolcu garantili, binsen de binmesen de öde, demiryolu projeleri ile milletin sırtındaki kambur büyüdükçe büyüdü.
Malum firmalara verilen yüksek hızlı tren işletmeleri yüzünden her yıl binilmeyen trenlerin parasını yine bu millet son kuruşuna kadar bu müteahhitlere ödüyor. Hem de yıllarca ödemeye devam edecek.
Tabii bunları aslında milletimiz çok iyi biliyor. Ama hani AKP’nin Büyükşehir Meclisinde olur olmaz her şeye konuşan sözcüsü var ya, hani bir okusun da görmeyen gözleri görsün, işitmeyen kulakları işitsin diye yazıyorum.
Bak Mustafa Arı;
Görüyor musun milyar milyar paralar nasıl da hazineden gidiyor TCDD’ye.
Şimdi sen, hani arada bu milletin ekonomik kriz altında yeni indim inlediğini unutturmak için işkembe-i kübradan sallıyorsun ya bak KİT’lerin durumunu bir araştır istersen ne halde!
Sokaktaki ekonomiyi söylemiyorum bile sana…
O konuda dümenin yerinde, ekonomin tıkırında, millet taş kırığı yemiş umurunda bile değil bunu biliyoruz, ama bari kabahatinle otur be adam; batırdınız, bitirdiniz artık koca ülkeyi; sus… Bari sadece sus.

Hikmet SAATÇI
CHP AYDIN İL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.