MİLLİ PARKTA HAREMLİK SERAMLIK DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR?

MİLLİ PARKTA HAREMLİK SERAMLIK DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR?

Aydın'ın Kuşadası ve Söke İlçesine kadar uzanan Dilek Yarım Adası Milli Parkı'nda alkollü içecek satışına sıkı denetim geldi.

Aydın'ın Kuşadası ve Söke İlçesine kadar uzanan Dilek Yarım Adası Milli Parkı'nda alkollü içecek satışına sıkı denetim geldi.

Haber: Durmuş Tuna
Türkiye genelinde bazı illerde başlatılan alkollü içecek yasağı Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda faaliyet gösteren restoranlarda da uygulanmak istenmesi "AKP Hükümetinde haremlik selamlık dönemi başlıyor" yorumlarına neden oldu.

SÖZLÜ VE YAZILI UYARILARIN YANISIRA PARA CEZASI DA UYGULANDI
Denetimler sonucunda bazı işletmecilere SÖZLÜ, bazı isletmecilere de YAZILI uyarı ve para cezaları uygulandığı öğrenildi. Dilek Yarımadası Milli Parkı Doğanbey Mahallesi sınırları içinde kalan Karina Koyu Plajı'nda bir kiracıyla yapılan sözleşme hükümleri gereği yasak olmasına rağmen içki satışı yapıldığı gerekçesiyle denetim yapıldı. Karina Koyu Plajını yıllık 1 Milyon TL.'ye kiralayan işletmeci ile ücret karşılığı anlaşan restoran işletmecileri yaklaşık 2 yıldır plajı kullanıyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bu bölgede geçtiğimiz günlerde denetim yapıldı. Sözleşme hükümlerine aykırı bir şekilde içki satışı yapan işletmelere sözlü uyarı yapıldı.

"ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞI YAPABİLİRİZ"
Karina Dalyanı Koyu'daki Plajı kullanan restoranlar sözleşme gereği içki satışı yapabildiklerini ancak plajda kalan masalara servis yapamadıklarını belirterek; "Sözleşme gereği Milli Park'a ait plajda müşteriye alkollü içki servisi yapamıyoruz. Bu nedenle vatandaşlar alkollü içeceklerini yanlarında getiriyorlar. Bu duruma müdahale etmemiz beklememez" diyorlar.

"TURİZM TESİSİ BELGEMİZ VAR"
Güzelçamlı Milli Parkı'nda da benzer durum söz konusu. Güzelçamli Mahallesi bölgesindeki işletmecilere de aynı uygulamanın yapıldığı edinilen bilgiler arasında. Vatandaşın yanında getirdiği alkollü içecekleri Milli Park sınırları içinde tüketmelerine müdahale eden işletmeciler; "Bu duruma müdahale etmemiz isteniyor. Alkollü içki kullanıldığını gördüğümüzde vatandaşı uyarıyoruz ancak başarılı olamıyoruz. Bu nedenle cezai müeyyide uygulanması yanlış bir yaklaşım" diyorlar.

TURİSTLER TEPKİLİ
Yerli ve yabancı turistler uygulamaya tepki gösterirlerken; "AKP Hükümeti Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi, Güzelçamlı Milli Parkı'nda ve Karina Dalyanı'nda da haremlik selamlık dönemi mi başlatmak istiyor? 'Helal yaşam' dedikleri vatandaşın yaşamına müdahaleden başka bir şey değil" dediler.

"AİLELERİMİZİ GEÇİNDİRİYORUZ"
AKP'nin bölge milletvekilleri Mustafa Savaş, Ömer Özmen ve Seda Sarıbaş'ın konuya müdahale etmesini isteyen Dilek Yarımadası Milli Parkı'ndaki restoranların işletmecileri; "Vatandaşın işletmelerimize gelmemesi için ne gerekiyorsa yapılıyor. Mekanları kapatmamız için mi bu şekilde baskı yapılıyor? Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler olarak yıllardır vatandaşın taktirini ve beğenisini alıyoruz. Yüzlerce kişiye iş istihdamı sağlıp, ailelerimizi geçindiriyoruz. AKP'nin bölge milletvekilleri mağduriyete sebep olacak bu denetimlere acilen müdahale etmeliler" şeklinde görüş belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.