MUHTAR TANYERİ, "SÖKE OVASI ÖZLEM BAŞKANIMIZ SAYESİNDE FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ”

MUHTAR TANYERİ, "SÖKE OVASI ÖZLEM BAŞKANIMIZ SAYESİNDE FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ”

Ziraat Odası Başkanı ve Pamukçular Muhtarı Mustafa Tanyeri, yangının Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekipleri'nin anında müdahalesi ile yayılmadan söndürüldüğünü belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Aydın’ın Söke İlçesi'ne bağlı Akçakaya Mahallesi ile Pamukçular Mahallesi arasında kalan bölgede bulunan bir buğday tarlasında çıkan yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi anında müdahale ederek söndürmüştü. Yangının başından itibaren orada olan Ziraat Odası Başkanı ve Pamukçular Muhtarı Mustafa Tanyeri, yangının Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekipleri'nin anında müdahalesi ile yayılmadan söndürüldüğünü belirterek," Onlar olmasaydı yangın çok hızlı ilerleyecekti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na belediyenin bütün imkanlarını seferber ettiği için çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle bir yangın yaşatmasın. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Söke’ye bağlı Akçakaya Mahallesi ile Pamukçular Mahallesi arasında kalan bölgede geçtiğimiz gün bir buğday tarlasında yangın çıktı. Yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi hızlı bir şekilde müdahale etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatlarıyla 4 itfaiye, 4 arazöz ve 20 personel ile müdahale edilen yangın diğer tarlalara ve ormana sıçramadan kontrol altına alındı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'de hemen olay yerine giderek çalışmaları yakından takip ederek söndürme çalışmalarıyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu dakika dakika bilgilendirdi.

BAŞKAN TANYERİ"BÜYÜKŞEHİRİN BÜTÜN İMKANLARINI SEFERBER EDEN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU VE EKİBİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"
Yangın başladığı andan itibaren olay yerinde olan bir başka isim olan Ziraat Odası Başkanı ve Pamukçular Muhtarı Mustafa Tanyeri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yangının yayılmadan söndürüldüğünü ifade etti. Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, itfaiye ekipleri ile hep birlikte omuz omuza mücadele ettiklerini de dile getiren Başkan Tanyeri, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bütün imkanlarını, makinalarını yangına yönlendirip an be an takip eden Başkan Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti. Başkan Tanyeri;" Gerçekten üzücü bir olay yaşadık. Buğday hasadından sonra saman paketleme çalışması yapan araçta oluşan teknik bir sorundan başlayan bir yangın. Hem hasat edilen anız dediğimiz alan, hem de yan tarlada hasat edilmemiş 25 dönümlük buğday tarlası yandı. Rüzgarın etkisiyle yoldan karşı tarafta bulunan zeytinlik alana sıçrayan yangın burada da 70 dönüm gibi bir alana zarar verdi. Bizler için çok üzücü bir olay. Daha önce buğday hasadı yapacak vatandaşlarımıza uyarılarımızı yapmıştık. Buğday samanı aşırı kuru olduğu için en ufak bir kıvılcım da yangın çıkabiliyor. Buradan bu alanda çalışan biçercilerimiz, saman işinde çalışan traktör şoförlerimiz ve tarlaların yanındaki yollardan araçlarıyla geçen vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum orman yangını riski olan mevsimde ne olur dikkat etsinler sigara izmaritlerini atmasınlar. İnşallah bir daha yaşamayız, gerçekten buğday alanları ve zeytin ağaçlarıyla birlikte ciğerimiz yandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibine çok teşekkür ediyorum. Alana ilk önce onlar geldiler canla başla çalışıp hızlı müdahale ettiler. Onlar olmasaydı yangın çok hızlı ilerleyecekti. Bölge koordinatörümüz Fatih Beye çok teşekkür ediyorum yangının başladığı andan itibaren bizlerle mücadele edip bizimle birlikte çalışıp alandan dakika dakika bilgileri sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na iletti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bütün imkanlarını makinalarını yangına yönlendirip an an takip eden Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle bir yangın yaşatmasın. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.