Muhtardan Söke Tarih ve Kültürüne büyük hizmet

Muhtardan Söke Tarih ve Kültürüne büyük hizmet

Söke'de Mahalle Muhtarı Zeki Acet’in yaklaşık bir asırdır biriktirdiği fotoğraflardan oluşan “Geçmişten Geleceğe Söke” albümü yayınlandı.

Aydın’ın Söke ilçesinin Atatürk Mahallesi’nde dördüncü kez göreve seçilen muhtarı Zeki Acet, arşivlediği siyah beyaz fotoğraflardan oluşan ve Cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze yüzlerce değerli fotoğrafını “Geçmiş’e Yolculuk Söke ” isimli albüm eseriyle yayımladı.
Yıllardır büyük bir heyecan ve coşku ile büyük emek vererek biriktirdiği fotoğraflarını geçmiş yıllarda 2009, 2010 ve 2012 yıllarında açtığı üç sergiye Sökelilerle buluşturan Zeki Acet’in Atatürk Mahallesi’ndeki muhtarlık binası adeta bir Söke görsel arşiv ve müzesini andırıyor. Söke tarihine ve kent kimliğine ait birçok fotoğraf duvarları süslüyor.
Cumhuriyetin ilk yıllarına ait Söke yerleşim haritasından, mahallelerine, Söke’nin genel görünümünden, Hükümet Konağına, ulusal bayramlardan, dini bayram kutlamalarına, Türk Ocağı, Halkevi faaliyetlerine, Eğitim Kurumlarından, Sağlık Kurumlarına, Söke’deki Sanayi tesislerinden, Esnaflara, Atatürk’ün Söke’ye Gelişinden, 1937 Ege Manevralarına, Söke’nin Köprülerinden, Söke sinemalarına, spor kulübünden, Söke’de sportif faaliyetlere, Söke Belediyesi, Söke THK, Söke’de Dernek çalışmalarına dair pek çok tarihi fotoğraf bu görkemli albümde kayıt altına alınmış.
Söke sevdalısı Zeki Acet, bu çalışmasıyla Söke’nin kent tarihine, kent kültürüne ve kent kimliğine kendi olanakları ölçüsünde büyük bir katkı sunmuş.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.