MUSTAFA TANYERİ: ÇİFTÇİLİĞİN SORUNLARI HIZLA ARTMIŞ VE AĞIRLAŞMIŞTIR

MUSTAFA TANYERİ: ÇİFTÇİLİĞİN SORUNLARI HIZLA ARTMIŞ VE AĞIRLAŞMIŞTIR

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri Dünya Çiftçiler günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Tanyeri'nin basın açıklaması şöyle:

İlk olarak uluslararası tarım üreticileri federasyonu tarafından 1984 yılında Hindistan’da yapılan genel kurulda çiftçilik mesleğine, sorunlarına ve çiftçilerin toplumda taşıdığı önemi anlatabilmek amacıyla kutlanmasına karar verilen Dünya Çiftçiler Günü Tarım Üreticileri Federasyonu maddi sorunlar nedeniyle kapanmasına rağmen halen Tüm dünyada kutlanmasına devam edilmektedir.

Hayatımızın en önemli unsurlarından biri de tarım ve çiftçilerdir. 2020’nin başında dünyayı etkisi altına alan, can kaybının yanında ekonomik kayıplara da sebep olan Covid-19 salgınıyla tanıştık. Bu dönemde herkes sağlığını korumaya çalışırken çiftçilerimiz gece gündüz demeden arazide çalıştı her türlü mahsül dikti, ekti ,yetiştirdi ve hasat etti. Çiftçilerimiz, ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan türlü nimetin üretiminde alın teri dökerek, yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk , “Milli ekonominin temeli ziraattır.” sözleriyle, tarım sektörünün ülkemiz ekonomisinin temel taşı olduğunu belirtmiştir.

Ülkemizde tarımın ve çiftçiliğin sorunları son dönemde hızla artmış ve ağırlaşmıştır. Bölgemiz üreticilerini göz önünde bulundurduğumuzda özellikle bu yıl etkisi daha çok hissedilen tohum, mazot, gübre ilaçlama ve sulama suyu gibi daha birçok gideri bulunmaktadır. Mevcut bu giderleri karşıladığında ancak mevcut ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Bu nedenle Üretimi arttıracak gelişmeler ülkemizde daha çok destek verilmedir. Bir an önce ürün fiyatları açılanmalı 2023 yılı pamuk primlerimiz ödenmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle 14 mayıs 2024 tarihinde Çiftçiler Günümüzde Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin Danışma Kurulu toplantısına oda başkanlarımız ile birlikte katılarak tarımın sorunları ve çözüm önerileri programına katılacağım. Çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesileyle, emekleriyle toprağı yoğuran, sezonları süresince alın terini eksik etmeyen, soframıza gelen her türlü nimette büyük emeği geçen ve emeklerini, üretime dönüştüren tüm çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

Yönetim Kurulu Bşk

Mustafa Tanyeri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.